Tamni kuhinjski pod u bijeloj kuhinji

Tamni drveni pod, bilo da je izrađen od oraha ili živopisnog smeđeg hrasta, predstavlja jedan od najzanimljivijih stilskih izbora za svaku kuhinju.

 

 

 

Opcija tradicionalnih tamnih drvenih podova može se koristiti sa širokim izborom boja kuhinje kako bi se proizveo izgled koji je ili svjetao i prozračan ili dramatičan. Kada vidite tamne podove u prostoriji, to su skoro uvijek tamnije varijante tvrdog drveta. Podovi u boji, kao što su crne pločice, su znatno manje rasprostranjena vrsta tamnih podova.

Kada su u kombinaciji sa svjetlim zidovima, tamni podovi od tvrdog drveta mogu zapravo otvoriti prostor. Zidovi i plafon svjetlije boje su u kontrastu sa tamnim podovima, a pošto ima više zidova nego podova, biće više svjetlosti nego tame.

Tamno tvrdo drvo jača ojećaj topline, intime i privatnosti. Nemojte se plašiti da se poigrate sa različitim nijansama, pregledajte šeme boja i isprobajte različite tonove dubokih i dramatičnih boja na svojim kuhinjskim podovima. Mogućnosti su beskrajne, bilo da želite da napravite preljep kontrast ili ste više za rustikalni izgled kuhinje.