Novi trend u uređenju – ogledalo na namještaju

“Reflektujući” namještaj, osvojio je svijet i ljubitelje modernog dizajna i jednostavnosti, kao i one koji vole da vide odraz u svakom kutku doma. Stolovi, garderoberi, komode, čak i kreveti prekriveni su tankim ogledalom ili oblijepljeni posebnom folijom koja ima takav efekat, tako da izgledaju skupocjeno.

Dekorateri su željeli da daju notu luksuza i šika, a da to ne podrazumijeva i udar na kućni budžet, pa su se dosjetili ovog starog trika i uklopili ga u savremenu formu. Svaki komad djeluje impresivno, sa oštrim ivicama koje “lome” ogledalo, stvara jedinstvenu atmosferu u ambijentu. Pošto je površina sjajna, lako se uklapa u svaki enterijer, praktično se utapa u stil vlasnika.

Osim namještaja, kreatori namještaja i stvari za kuću su staklom obložili i stone lampe, velike vaze, pa na prvi pogled djeluju kao da lebde u prostoru. Osim toga, enterijer djeluje prostranije, veće, svjetlije, pogotovo kada se prirodno ili vještačko svjetlo reflektuje direktno na nameštaju.

Ako želite da isprobate novi trend u vašoj kući, nabavite folije koje imitiraju ogledalo i zalijepite je na komodu, cipelarnik, klub sto ili noćni stočić…

Isti trik možete da primjenite na gornjim ili donjim frontovima kuhinjskih elemenata ili ormarićima u kupatilu. Zid iza “reflektujućeg” namještaja okrečite u snažnu boju poput ljubičaste, bordo ili ciklama, izaberite zanimljive detalje i stazu (tepih) jarke nijanse, a u ugao smjestite lampu koja će uveče osvetljavati namještaj.

mirrored-furniture-bedroom

mirrored-furniture-4

mirrored-furniture___

Izvor – novosti.rs