Dubai: Ovaj bajkoviti ružičasti kafić ćete poželjeti posjetiti na sljedećem putovanju! Evo i zašto.

Ako tražite lokaciju za divne Instagram fotografije i ukusne slastice onda će se kafić Saya Caffe u Dubaiju uskoro naći na vašoj #mustsee listi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JOANA GOIS ? (@joana.ek)

Naime, Saya Brasserie je oaza preslatkog dekora gdje se interijer  može pohvaliti mnoštvom cvijeća koje ukrašava zidove, ružičastim baršunastim stolicama, stolovima od bijelog talijanskog mramora, zlatnim akcentima koji plijene pažnju i neonskim reklamama koji ispisuju pozitivne citate.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sen ✨ (@senshinedxb)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by H.F. (@stylishaddress)

Kafić je kreiran sa konceptom i akcentom na cozy stil, a uređenje u mnoštvu nijansi ružičaste, predstavlja #girly ambijent u simbiozi sa pernatim ukrasima koji vise sa stropa, plišanim detaljima, pa čak i zidom prekrivenim ljubavnim srcem. Tema se nastavlja i na jelovniku, spajajući marokanska, mediteranska i američka jela za doručak, ručak i večeru koja se poslužuju na mramoriranim ružičastim tanjurima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mehr Hussain (@meh_rina)

Ako do sada niste imali priliku uživati u Saya Caffeu, pripremite se za nevjerovatne kreacije, kako estetski tako i po ukusu. Izaberite nešto iz standardne ponude ili se više avanturistički okušajte i isprobajte Gold Cappuccino ili Saya’s Pink Balloon – tortu od vanilije sa sirupom od lotosa ruže, mliječnim umakom i šećernom vatom. Cjelokupni doživljaj izgleda kao odlazak na čajanku Alise u zemlji čudesa sa divnim šalicama čaja i tanjirićima za kolačiće.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @malfalasiii

Highlight kafića je zapanjujući luk ružičastog cvijeća koji okružuje sofu zbog kojeg se osjećate kao da ste u cvjetnom vrtu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ines Foglia (@inefoglia)

(bonjour.ba)