Dodajte boju svom domu sa dinamičnih pozadina

Da li ste spremni da promenite dekor svoje dnevne sobe? Ili mu dati više zamaha? Odaberite da impresionirate pozadinom. U intenzivnoj ili neutralnoj nijansi, s dinamičnim uzorcima ili čak monohromatskim bojama, tapeta može dati obnovu koju želite u vašim prostorima. Raznolikost je velika, a mi smo prikupili najbolje prijedloge od svake vrste. Dakle, ako želite da se “osvježite” lako i sa stilom, sve što trebate učiniti je pregledati ispod i odabrati onaj koji vam najviše odgovara!

Tamno crvena

Pripremite svoju dnevnu sobu da postane centar vašeg doma odabirom dinamičnih crvenih tapeta. Intenzivan print kakav vidimo u ovoj dnevnoj sobi čini prostor impresivnijim i uzbudljivijim, dok crvena nijansa kao da ne “krade” sjaj ostatku namještaja i ukrasa – naprotiv, naglašava ih . Za najbolje rezultate ne bojte se dodati još više izražajnih komada.

 

 

Teksturirane pozadine

Teksturne tapete se ponekad prave od lana ili svile i odličan su izbor za mesto gde želite da izazovete vizuelno interesovanje, a da ne izgledate preterano – jer ne zaboravimo da je riječ o dnevnoj sobi za svaki dan. Gusto tkanje ove “izbrisane” zelene tapete čini dnevni boravak bogatijim i mirnijim.

 

 

Tapeta sa uzorkom lista

Na tržištu postoji bezbroj otisaka i odabrati samo jedan može biti teško. Međutim, jedna vrsta uzorka koja je uvijek uspješna i koja se uklapa u gotovo svaku vrstu dekora je tapeta s lišćem. One jednostavno dodaju dašak jedinstvenosti i suštinski unose vanjsko okruženje u dom, a mogu biti i vrlo elegantne u zemljanim tonovima.

 

 

Uvijek moderna zelena

Zelena se pretvara u savršenu boju za vašu dnevnu sobu: zemljana je, gostoljubiva i istovremeno izgleda bogato. Odličan je i izbor boja tapeta, jer je poznat po miru i opuštenosti koje pruža našem mentalnom zdravlju kada su nam oči često u kontaktu s njom. Osim toga, odlično se slaže s drvetom i smeđim nijansama koje obično nalazimo u namještaju i dekorativnim dodacima.