Feng Shui savjeti za liječenje loših vibracija

Feng šui je drevna kineska umjetnost balansiranja prostora koja se u svom radu oslanja na savršenu kombinaciju elemenata vode, drveta, vatre, zemlje i metala.

I to je osnovna definicija ove kineske filozofije koja se trudi da nam približi način na koji se energija oko nas kreće ili stagnira, kako bismo bolje razumjeli kakav uticaj ona zapravo ima na sve nas. Ukoliko znamo da je Či zapravo životna energija ključna za transformaciju našeg životnog okruženja, postavlja se pitanje – kako da znamo da li naš dom ima dobar ili loš protok energije?

 

kellywearstler

Kako se uopšte dobijaju “dobre vibracije”? Odgovor na ovo pitanje je možda lakši nego što ste mislili! Kada prvi put uđete u kuću, obratite pažnju na svoje tijelo. Da li ste opušteni ili uznemireni? Naša tijela su odlični barometri koji mogu lako da otkriju da li je osoba ili mjesto bezjbedno i njegovano. Kada se osjećamo sigurno, prirodno se opuštamo i širimo svoju energiju. Ova otvorenost nam omogućava da primimo energiju i negujemo svoje tijelo, um i duh.

Kako se krećemo u takozvano usklađivanje sa okruženjem, postajemo svesni činjenice da je vreijme da proširimo svoju energiju na druge ljude i to kroz naše odnose i naš radni život. Biti u istom prostoru tokom dužeg vremena može doprinjeti da postanemo imuni na to kako se osjećamo u njemu.

Primjera radi, dovoljno je da samo jednom udarimo nožnim prstom o podnožje stola i već sljedeći put ćemo ga pažljivo zaobići. Svaki put kada se pripremimo ili “stegnemo” zbog nekog ranijeg iskustva, automatski smo blokirali energiju i ona više ne može prirodno da teče kroz prostor. Ovo može stvoriti tešku energiju koja će skupljati nered ili nas čak odbijati tako da ne uživamo u toj prostoriji.

U feng šuiju, nekorišćenje sobe u vašem domu može se uporediti sa nekorišćenjem dijela tijela. Sobe su povezane sa emocionalnim oblastima života kao što su obilje i zdravlje, čineći ukupni efekat izbegavanja prostorija štetnim za vaše blagostanje. Ovo može duboko da ometa vaš život.

 

kellywearstler

Zapamtite: sva energija se povezuje!

Prošetajte svojom kućom sa svojim mobilnim telefonom. Ako postoji soba koja vam se ne sviđa, slikajte je. Zatim pogledajte tu sliku kao da je u časopisu. Slike nam pomažu da se odvojimo od prostora dovoljno da dobijemo neku perspektivu o tome šta osjećamo da je tu van ravnoteže.

Zatim, moramo biti zaista iskreni o tome šta se tamo dešava. Možda mrzite kauč koje vam je majka dala, pa loše vibracije koje osećate ukazuju na vaš odnos sa njom. Ili nikada ne koristite formalnu trpezariju jer je povezujete sa previše krutim ili pretencioznim, umesto toga preferirajući neobavezna improvizovana okupljanja. Osjetite tu svijest u svom tijelu! Vaše telo će UVIJEK poštovati vašu istinu.

Ne morate biti stručnjak za to kako drvo hrani vatru ili metal sječe drvo, da biste stvorili dobar protok energije u vašem domu. Morate biti stručnjak za sebe. Ako vam je najvažnije kako se osjećate, onda ćete uvek moći da kreirate te dobre vibracije a samim tim i dobar život.