Dizajnerka India Mahdavi donosi svoju sklonost ka hrabrim bojama

Iransko-francuska dizajnerica interijera i arhitektica India Mahdavi poznata je po svojoj prepoznatljivoj paleti svijetlih boja, prikazanoj kroz njene kolekcije namještaja, saradnju visokog profila i svjetske ugostiteljske i rezidencijalne projekte. Ona je odgovorna za luksuzni hotel Monte-Carlo Beach sa sjedištem u Monaku; Ladurée u Los Angelesu i Tokiju; Galerija u Sketchu u Londonu, najinstagramskiji prostor na svijetu; i još mnogo toga.

 

Stil dizajnerice sa sjedištem u Parizu je eklektičan i savremen sa nevjerovatno svijetlim, gotovo crtanim bojama i oblicima, a ona ima dar da unese ukusne blještavila boja u gotovo svaki projekat na kojem radi. Za dugo očekivani stambeni kompleks na Menhetnu One High Line , programer Witkoff i Bjarke Ingels Group su koristili Madhavi da unese svoju prepoznatljivu boju kako bi ponovo zamislili stan u zgradi. Gotovo sav namještaj i dekor dolazi iz njenih vlastitih kolekcija.

Ultra-lux zgrada u gradskom kvartu Manhattan privući će pronicljive kupce, jer se jedinice kreću od 2 do 50 miliona dolara. One High Line će takođe biti dom vodećeg hotela Faena New York. Ono što je jedinstveno u njenoj kreaciji je to što nije bila ograničena zahtjevima ili specifikacijama klijenata; dizajnirala je stan u skladu sa svojim stilom i preferencijama.

Umjetnost takođe igra važnu ulogu u njenim projektima, a ona u velikoj mjeri uključuje različite stilove umjetničkih djela u rezidenciji.

Robb Report