Dekorativni sukulent izgleda kao niska bisera

biljka niska bisera sukulenti

Sukulenti su s razlogom među najpopularnijim biljkama za stan: izuzetno dekorativni, nezahtjevni i različitih veličina, od minijaturnih do velikih, kakvi god vam odgovaraju.

Sada je popularan još jedan sukulent, iako ne izgleda kao da je iz tog roda. Radi se o sukulentnoj biljki puzavici Senecio rowleyanus, a njena posebnost je u tome što joj listići izgledaju kao male kuglice nanizane na stabljike. Zbog toga je zovu niska bisera, ali i brojanica, ukrasni grašak…

Senecio rowleyanus je idealna za viseće saksije, jako je dekorativna pa i ne čudi što je sve češće viđamo u trendy eneterijerima.

Nije teška za uzgajanje ako se pridražavate pravila koja važe za sve sukulente, a to je oskudno zalivanje. Ako je previše zalivate vjerovatno će istrunuti. Možete je držati i vani i tada je zalivajte jednom nedeljno i nikako ne dozvolite zadržavanje vode u podlošku. U zimskom periodu kada je u kući zalivajte je jednom u 15 dana.

Nemojte je postavljati na jako sunce, a zimi u pretoplom prostoru. Pošto ima mali korijen više joj odgovaraju pliće posude. Presadite je tek ako popuni cijelu saksiju.

biljka niska bisera