3 stvari za dom koje gotovo svi kupuju premale

Dimenzije raznih komada namještaja i ukrasa, ali i njihov međusobni odnos puno su važniji za finalni utisak nego što mislite.

Iako najčešće veći komadi namještaja i ukrasa za dom dolaze i s većom cijenom, neuporedivo su bolji izbor. Dok na nekim stvarima svakako možete uštedjeti – napokon, sami znate u što valja uložiti, a u što ne, ovisno o stilu života, potrebama, ukusu i slično.

Neovisno o samoj cijeni, tri su stvari u domu koje najčešće biramo puno manje nego što je potrebno – bilo zbog uštede, straha od pogreške ili jednostavno krive procjene veličine ostatka namještaja.

1. Tepih

Mali tepih ili tepih nedovoljne veličine djelovaće pomalo otužno i neće laskati prostoriji koju ste njime namjeravali ukrasiti. Bilo da je riječ o spavaćoj, dnevnoj ili kojoj drugoj sobi, tepih ne bi trebao biti element na kojem ćete štediti. Napokon, kvalitetan će tepih dugo potrajati i izgledati lijepo pa se tim više isplati izdvojiti koju kunu više.

Kako odabrati idealan tepih pročitajte ovdje.

2. Slike

Iako grupiranje nekoliko manjih slika, fotografija ili umjetnina može djelovati upečatljivo i zanimljivo, najčešće stavljamo na zid jednu ili dvije slike koje na praznom zidu baš i ne djeluju impresivno. Umjesto toga, predlažemo da pokušate sa stvarno velikom slikom ili uljem na platnu koje će u trenu transformisati prostoriju i učiniti je atraktivnijom.

3. Rasvjeta

U nekim je slučajevima mala i neupadjiva rasvjeta najbolji izbor, no u većini slučajeva to nije tako, posebno kada je u pitanju dnevni boravak, trpezarija ili spavaća soba. U ovim prostorijama atmosfera je vrlo važna, a zanimljiva i dovoljno velika visilica odličan je način da stvorite ne samo atmosferu, već i da stilski zaokružite prostoriju.

Ovo ne vrijedi samo za viseću rasvjetu, već i za podne lampe, a naročito one stolne – sjenilo ili vrh lampe treba biti u razini naših očiju.

indizajn.rtl.hr