Zavjese za tuširanje

Zavjese za tuširanje ne samo da štite vaš pod od beskrajnog prskanja vode već su veoma važan dekor za kupatila. Dobra zavjesa za tuš će dodati luksuz, štih i sofisticiranost gotovo svakom kupatilu. 

Plastične zavjese za tuširanje koje su prije mnogo godina ometale zbog svoje ljepljivosti za kožu možda su vam navele misao da ih više nikada ne želite imati. Međutim, na sreću, oni su evoluirali – i na raspolaganju su neke elegantne opcije koje će poboljšati vaše iskustvo tuširanja i neće vratiti loše uspomene. 

 

1. STVORITE INTERESOVANJE JEDINSTVENIM DIZAJNOM

 

Foto: Annie Sloan

 

‘Minimalizam je koristan za vaše ideje za tuš kabine i mokre prostorije u smislu održavanja prostora svježim, čistim i urednim. Kako smo se fokusirali na brigu o sebi, pažnju i ljubazniji prema sebi, međutim, uvođenje malo luksuza i zabave u ovaj domaći epicentar je kasno, kaže stručnjakinja za boje, Annie Sloan. Volančići i volani ponovno su u trendu jer žudimo za nostalgičnim dekorativnim idejama za tuš kabine i kupaonskim trendovima . ‘Dodavanjem luksuznog ukrasa, raskošan komad prelijepe tkanine donijet će radost i boje i učiniti da se prostor osjeća ugodnijim, povučenijim i duhovno obnavljajućim – bez potrebe da u njega uvlače graditelje.’

 

2. KORISTITE ZAVJESU ZA TUŠIRANJE RADI PRIVATNOSTI 

 

Foto: D+D Home i Armelle Habib Photography

 

Ne samo da ovaj dizajn stvara eterični osjećaj, on također pruža privatnost od prozora (koji nema nikakve tretmane prozora) i obavlja svoj posao kao zavjesa za tuširanje. To također dodaje fluidnost cjelokupnoj modernoj šemi kupaonice , a ostatak je prilično strukturiran – od podnih i zidnih pločica u obliku riblje kosti do ugaonih linija umivaonika, sve u prilično dugačkom i uskom prostoru. 

 

3. KORISTITE ZAVJESU ZA TUŠIRANJE DA UOKVIRITE PROSTOR ZA KUPANJE

 

Foto: David Parmiter

 

Zavjese za tuširanje u suštini mogu biti normalni par zavjesa ovisno o prostoru. U ovom kupatilu u stilu seoske kuće, koje se nalazi u nadstrešnici kuće, ovaj okupljeni par izgleda šarmantno. Ne samo da je rustikalan i šarmantan, oni nude udobno utočište u kojem se možete kupati – a ima i dovoljno visine da ustanete i koristite tuš. Minimalistička shema boja poput kremastih, bijelih i nježnih smeđih je najbolja za postizanje stila kupatila u seoskoj kući, ali ne bojte se eksperimentirati s bogatim zelenim i plavim, koje mogu dodati karakter vašem prostoru.

 

4. KOMBINIRAJTE VINTAGE SA SAVREMENIM

 

 

Kombinujte moderne i vintage elemente u svojoj vlažnoj prostoriji za eklektičan izgled koji istinski ističe. Odustanite od potrebe za tradicijom i krenite u stvaranje estetike koja vama odgovara. Ovdje je kružni dizajn u prekrasnom kontrastu s ravnim linijama prostora, a hrom odlično funkcionira s mermernim podnim pločicama u kupatilu . 

 

5. USKLADITE GA S OSTATKOM VAŠE ŠEME 

 

Foto: Ana Engelhorn/Francesca's Paints

 

Za razliku od ideja o farbanju kupatila, ponovno postavljanje pločica u kupatilu može biti skupo i gnjavaža koju nećete morati često ponavljati, stoga je važno odabrati dizajn od kojeg se nećete prerano umoriti i koji će vam trajati godinama.  Nakon što ste odabrali savršen dizajn, zašto ulagati u zavjesu za tuš koja vam odgovara? Zavjesa za tuš odabire boje i dodaje ilustrativan dizajn ostatku šeme. 

 

6. IGRAJTE SE UZORKOM

 

Foto: Future

 

Od drvenih završnih obrada do tropskih uzoraka, prirodna ljepota je dugo bila snažan trend interijera, ali su životinjski printovi posebno pronašli novu popularnost posljednjih godina. Žestoke i egzotične, velike mačke su najglamuroznija stvorenja u životinjskom carstvu, pa nije ni čudo što ove sezone usvajamo njihove mrlje i pruge. Uskočeći i u kućno potrepštine, postoji dašak mačije na svemu, od namještaja do podova, ali razmislite o tome da ga odnesete na svoju zavjesu za tuš kako biste dobili izgled koji se lako može promijeniti sa svakim trendom.

 

7. ZA SVE LJUBITELJE CRVENE

Ova odvažna nijansa se često smatra odvažnim izborom za interijere, ali kreativno korištena može unijeti dobrodošao nalet energije i blistavosti. U ovoj šemi boja za kupatilo , blijeda akva čini prekrasnu pozadinu za živopisne akcente crveno-bijele boje koji su dobili laganu, teatralnu notu koristeći pruge na zavjesi za tuš. 

 

Foto: Future