Poslovni prostor u netradicionalnom stilu

Switchup je nastojao da stvori kancelarijski prostor koji pruža neophodne funkcije za rad, saradnju i sastanke, istovremeno odajući počast onoj stvari koja okuplja Overwolfov tim: ljubavi prema igrama.

 

Peled Studios

Peled Studios

Peled Studios

Ulaskom u poslovni prostor Overwolf-a postaje sasvim jasno kakav se posao u njemu obavlja. Svirepi logo je jedan od pokazatelja, ali preuveličani kameni luk izgleda ravno kao iz video igrice – što odmah ukazuje da je ovo zajednica i kompanija posvećena igranju igara i poboljšanju igara.

Peled Studios

Peled Studios

Peled Studios

Peled Studios

 

Veliki dio prostora Overwolf-a je prilagođen za netradicionalan rad uključujući i ova sjedala u stilu tribine, savršena za opušten rad ili jutarnje sastanke. Udobne, mekane ležaljke krase vrh tribina, dok stolovi i stolice za kafiće stvaraju improvizovani radni sto. Crno-crveni motiv se nastavlja crvenim digitalnim likovima omotanim oko kamenih stubova. Prozori od poda do plafona pružaju prekrasan pogled na grad, a biljni svijet unosi prirodni element u inače mračna obilježja.

 

Peled Studios

Peled Studios

Peled Studios

 

Ogroman kuhinjski prostor sa visokim plafonom u Overwolf-u ima duple frižidere, hladnjak za piće i ogromno kuhinjsko ostrvo da obezbedi više nego dovoljno prostora za pripremu i kuvanje timskih ručkova. Dok crni akcenti prenose priču o bojama u kuhinju, ona je prvenstveno svijetla i svijetla, pružajući zaposlenima miran prostor u kojem mogu napraviti pauzu za ručak.

Male karakteristike širom Overwolf kancelarije ukazuju na fokus kompanije na igrice. Polica likova i sitnica uravnotežena je biljnim svijetom. Sjedala koja poprimaju oblik rekvizita za video igrice, poput nakovnja iz crtića, zamjenjuju tabure za noge i sjedišta kako bi mjestu dali još hirovitiji i razigraniji osjećaj.