Zavirite u moderani dom koji je opremio Karim Rašid

Revolucionaran, moderan i sofisticiran – tako se u najkraćem može opisati najnoviji projekat Karima Rašida, luksuzan stan u Čikagu koji zaista ostavlja bez daha. U pitanju je novi koncept dizajna enterijera gdje se ležernost stavlja u prvi plan, iako to možda nije stavka na koju prvo pomislimo kada čujemo izraz “luksuz”.

 

Ovaj jedinstveni stan spaja elemente iz sredine prošlog vijeka kako bi nam pokazao da se stil i udobnost mogu spojiti u preljepom harmoničnom ambijentu, a sve zahvaljujući najnovijoj kolekciji namještaja svjetski poznatog dizajnera Karima Rašida.

Rezidencija sa sjedištem u Čikagu ima jedinstvenu arhitektonsku strukturu u kojoj otvoreni koncept preuzima vodeću ulogu. Hodnik, dnevni boravak, trpezarija, kuhinja, glavna spavaća soba i kućni bioskop povezani su dugačkim prozorima, stvarajući tako kružnu drvenu kupolu u sredini stana. Pružajući jedinstvenu vezu sa prirodom, ova unutrašnja bašta u centru je lepo upotpunjena jedinstvenim osvjetljenjem i luksuznim komadima nameštaja .

Kada je riječ o ovom modernom projektu, nezaboravan prvi utisak posjetilac dobija već na samom ulazu u stan, gdje ga dočekuje jedinstveni dizajn hodnika sa elegantnim drvenim zidom i legendarnom zlatnom komodom. Sitni zlatni detalji Rašidove kolekcije daju dašak glamura zemljanim tonovima u dnevnoj sobi, dok luksuzne sobe i fotelje istovremeno garantuju udobnost i mekoću.

Namještaj predstavlja oličenje savremenog i modernog dizajna sa svojim zakrivljenim linijama koje su istovremeno nevjerovatno funkcionalne i zadivljujuće. Dizajner nam je na ovaj način pokazao da je ključ za stvaranje luksuznog doma jednostavnost koja prati formu, ali i svakodnevne potrebe domaćina.

Ovaj jedinstveni projekat ima otvoreni koncept dizajna, koji omogućava gostima da vide trpezariju dok udobno sjede u dnevnom boravku. Nevjerovatan trpezarijski dio ima potpuno luksuzan izgled, a srednji dio predstavlja ogroman trpezarijski sto sa tri cilindrične noge i osam tapaciranih trpezarijskih stolica u bež boji. Nevjerovatan “kraljevski” luster Karima Rašida svojom veličinom i sofisticiranim linijama unosi izuzetnu svjetlost i stil u ovaj jedinstveni prostor.

Trpezariju u stopu prati i luksuzno opremljena kuhinja sa vrhunskim ormarićima izrađenim po mjeri, koji predstavljaju kombinaciju tamnog mermera i drveta. Ovaj stilski kuhinjski set upotpunjen je drugim sofisticiranim crnim i zlatnim elementima, poput neodoljivih barskih stolica, praktičnog kuhinjskog ostrva i visećih lampi koje takođe nose potpis dizajnera.

Sve ostale prostorije takođe predstavljaju primjere prefinjenog dizajna. Bilo da je riječ o nevjerovatno udobnoj spavaćoj sobi opremljenoj visokokvalitetnim namještajem, ili sobi za odmor i relaksaciju koja je ukrašena živim pastelnim bojama koje se savršeno spajaju – na svakom mjestu se osjeća bezvremenski trend dizajna modernog doma.