Unutar dvorca na šljunčanoj plaži koji je dizajnirala Mary McDonaldInside

Kuća je izgrađena kasnih 1980-ih i nudila je dosta prostora u zatvorenom i van kuće.

Poznata po svom sigurnom senzibilitetu i bujnoj ličnosti, dizajnerka Mary McDonald je u izblijedjeli američki dvorac unijela svježu ženstvenost – onu koja je odgovarala urbanom prisustvu odmarališta u sjevernoj Kaliforniji.

 

Njeno neposredno rješenje za modernizaciju francuske ladanjske atmosfere bilo je da baci blagi sjaj u cjeloj kući. Obojila je zidove u kremasto bijelo, a završne obrade tamnog drveta posvijetlile su otopinama za kiseljenje. Kako bi ukrotio dnevni boravak veličine plesne dvorane, dizajnerka je osmislila tri odvojena prostora za sjedenje, naglašavajući svaki drugačijim tepihom. Ona je neprimjetno pomiješala evropske antikvitete s novim reprodukcijama. Presvlake su se oslanjale na teksturalne neutralne tonove s vrlo malo uzorka za moderniju estetiku.

U biblioteci je u međuvremenu zamijenila  drveni kamin verzijom od krečnjaka i obojila zidove u umirujućoj nijansi dimno sive. Ta meka, eterična paleta se proteže na spratu u primarnu spavaću sobu. Izuzetan Khotan tepih od Mansoura, suptilno ukrašen nijansama sive, dao je ton namještaju. Ali kako je prava fokusna tačka pogled na okean, odabrala je čiste komade, uključujući  visoki krevet sa baldahinom po sopstvenom dizajnu.  Jedina vizuelna ekstravagancija u prostoriji je ogroman pozlaćeni bronzani luster koji odaje počast originalnim galskim uticajima doma i McDonald's urođenom osećaju za glamur. „Nije bilo kao da sam preuređivala neku užasnu kuću – samo ju je trebalo osvijetliti“, kaže ona. „Preveli smo ga na mnogo savremeniju, čistiju verziju. Ja to zovem ‘osvjetljenim francuskim’.”