Zašto je industrijski dizajn enterijera popularan

Industrijski dizajn enterijera je i dalje prilično popularan, pa smo rješili da otkrijemo zašto, i koliko se uopšte isplati dekorisati dom upravo u ovom stilu?

Moderni i otvoreni domovi koje karakteriše upotreba drveta, metala i izloženih građevinskih materijala – tako bi se u najkraćem mogli opisati industrijski prostori koji danas objedinjuju mnoge popularne trendove, držeći nered i održavanje na minimumu. Nije ni čudo što je interesovanje za njih dostiglo vrhunac: kupci širom svijeta traže nekretnine koje ih inspirišu dok rade od kuće, a da su pritom i dalje praktične i funkcionalne.

 

Industrijski dizajn se jednostavno rečeno odlično uklapa u stil života današnjeg modernog čoveka. Ovakvi stanovi i kuće su obično veliki, prozračni i prilično fleksibilni kako za život tako i za rad, što je svakako jedna od njihovih najboljih karakteristika. Pored toga, postoje još tri glavna faktora za toliku popularnost industrijskih enterijera:

 

IDEALAN PROSTOR ZA RAD (I ZABAVU)
Pored toga što je omiljeni stil enterijera za domove, industrijski stil pronalazi put i u mnogim korporativnim kancelarijama. Svjetao, čist i estetski prijatan: sve su ovo stavke koje ga čine pogodnim za povećanje produktivnosti ali i kreativnosti. Veliki prozori, visoki plafoni, cigla i drvo, i otvoreni prostori sa ljepim prirodnim svjetlom i ekspanzivnim osjećajem, čine da se zaposleni osjećaju prijatno i opušteno dok obavljaju svoje svakodnevne zadatke.

 

SVESTRANOST I FLEKSIBILNOST
U današnje vrijeme ljudi sve više uživaju u fleksibilnosti i modularnosti. Oni žele da budu u mogućnosti da dodaju i oduzimaju vizuelne detalje na osnovu raspoloženja i preferencija u datom trenutku, a otvorene površine i neutralne palete industrijskog enterijera su pogodne baš za to. Veliki zidovi su savršeni za izlaganje umjetničkih dijela i omiljenih ukrasa, dok su veliki prozori takođe dobrodošli za izložbu sobnih biljaka koje će biti neizostavan dio kućnog dekora i u godinama koje dolaze.

 

NAJBOLJA ESTETSKA RAVNOTEŽA
Ukoliko ste skoncentrisani isključivo na rad i obaveze, odnosno u svom danu nemate dovoljno mjesta za odmor, razonodu pa i igru, onda znajte da ste na lošem putu. Industrijski enterijeri su poželjni jer njihov naglasak na prirodnim materijalima i prostor ispunjen svjetlom omogućavaju koegzistiranje toplog, domaćeg okruženja sa hladnom, profesionalnom sofisticiranošću i smjelim, oštrim akcentima.