Čarobna brvnara na jezeru Michigan

Kada je brvnara na obali jezera Michigan u Northport Pointu, u državi Michigan, izašla na prodaju, jedna porodica iz Bay Area ubrzo ju je kupila. Na kraju krajeva, takvi dragulji nekretnina su rijetko nalaze, a supruga, koja je ljetovala u Michigenu kao dijete, htjela je svojoj djeci pružiti to isto bezbrižno iskustvo.

 

Pažljiv rad arhitektice Jessice Van Houzen Stroud bio je ključan  jer je radila na modernizaciji električnih, vodovodnih i strukturalnih sistema kuće bez ugrožavanja njenog autentičnog stila. Njen tim je takođe dodao drugu etažu iznad garaže za sobu na sprat i izgradio kolibu na plaži u blizini jezera. „Porodica dolazi ovde na ljeto i zaista su željeli da uživaju i ne brinu ni o čemu“, kaže Džefers.

Sav namještaj u kolibama na plaži je dovoljno lagan da se može izvući i stvoriti plesni podij  kao i većina namještaja, dovoljno je izdržljiv da se suprotstavi odraslima s margaritama ili djeci s prstima prekrivenim maslacem od kikirikija. Kao što je supruga rekla Džefersu: „Ako želim da stanem na sto za kafu da plešem, ne želim da brinem da će se polomiti.”

S obzirom da je porodica fokusirana na zabavu, ugrađen je fantastičani bar za jutarnju kafu i piće.

Originalni ružičasti ton boje, koji se može vidjeti na vanjskim vratima kabine još  je jedna karakteristika koja vrti glavu. Iako su išli naprijed-natrag i isprobali oko 20 boja za eksterijer, supruga je bila nepokolebljiva da ružičasta vrata ostaju nepromijenjena. Na taj način, kada neko pita vlasnike koja je njihova kuća, oni mogu odgovoriti „ona sa ružičastim vratima“ i lokacija zabave će biti jasna.