Ovaj manastir iz 17. vijeka u Italiji pretvoren je u luksuzni hotel i spa

Život u luksuzu je božanstven! A to dokazuje (doslovno) italijanski studio Network of Architecture (NOA) koji je nedavno pretvorio bivši italijanski manastir u uber šik hotel Monastero Arx Vivendi.

Firma je radila sa Firmom za kulturnu baštinu Trenta na transformaciji arhaične strukture, smještene u Arco, blizu jezera Garda, u njen trenutni luksuzni oblik. Kompleks iz 17. vijeka sada se može pohvaliti zajedničkim prostorijama i 40 soba za goste uz novoizgrađeni wellness centar.

 

luxurylaunches

luxurylaunches

luxurylaunches

luxurylaunches

 

Zadržao je nekoliko svojih vintage elemenata, kao što je zid od sedam metara koji okružuje cijeli kompleks, kao i crkva i klaustar koji i dalje zauzimaju časne sestre. Komentirajući to, arhitekta projekta Francesco Padovan je rekao:„Veličanstvenost i strogost arhitekture, dugi hodnici, zasvođeni plafoni, sve ove karakteristike se kombinuju da daju ovim prostorima osjećaj pravog starog sveta…

Svaki izbor konstrukcije, svaki materijal i detalj je proučavan kako bi se oslanjao na veličanstvenost već postojeći kontekst.”

Slično primjećujući, dizajner interijera Niccolò Panzani je dodao: „Projekat dizajna je vođen našim potpunim poštovanjem postojeće arhitekture. Dizajn je prilagođen strogim monaškim prostorima sa prilagođenim rješenjima, bez kompromisa u pogledu udobnosti, funkcionalnosti i savremene estetike.”

Prizemlje hotela se sastoji od zajedničkih prostorija, uključujući recepciju, salu za doručak, bar i kuhinju, pokrivene originalnim rebrastim stropovima. Prostori su restaurirani i okruženi nabranim gipsom sa antiknim efektom i novim podovima na vrhu.

Slično tome, na prvom spratu se nalazi 40 soba, centralni hodnik i potkrovlje, pri čemu je svaka jedinica izgrađena da zauzima dve manastirske ćelije. Originalna vrata kompleksa su takođe restaurirana, zajedno sa blijedim drvenim podovima, namještajem od crnog gvožđa i tkaninama u zemljanim tonovima koji završuju izgled i osećaj.