Zanimljivi šareni dizajn

Psihodelični print u ljetnjim nijansama krasi zidove, prekrivač i namještaj u ljetnjoj sobi, koja je predstavljena na nedelji dizajna u Milanu  britanske dizajnerke Bethan Laure Wood .

Wood je kreirala instalaciju specifičnu za lokaciju unutar umjetničke galerije Nilufar Depot kao referencu na Ornate, izložbu namještaja postavljenu unutar budoara koju je debitovala na nedjelji dizajna u Milanu 2022 .

 

 

Dnevni boravak je umotan u Woodov novi dizajn Endless Meisen – šara koja se ponavlja u petlji napravljena od skeniranja visoke rezolucije napravljenih Alpi Wood furnira.

Ovaj uzorak je zatim korišten u unutrašnjosti dvosobne prostorije za tapaciranje posteljine, jastuka, kao i namještaja kao što su radni stol i police.

Posjetitelji mogu odlutati od dnevne sobe do budoara – tradicionalnog izraza za žensku spavaću sobu ili privatni unutrašnji prostor, u još jednom znaku Ornate izložbe.

“Ovdje smo htjeli da se poigramo kako to izgleda u mnogo zatvorenijem prostoru, i sa mnogo tamnijom pozadinom iza aluminijuma, tako da zaista izgleda na sasvim drugačiji način”, objasnila je ona.

Novi objekti instalirani u maksimalističkom prostoru uključuju zidne svijećnjake Temple Panda, dok je među ranije predstavljenim elementima vrckavo uzglavlje iznad kreveta.

Viseću lampu  je Wood dizajnirao da podsjeća na metalne strukture koje se često nalaze iza tradicionalnih rasvjetnih tijela.