Zaha Hadid Architects predstavlja ručno rađene tepihe od himalajske vune

Ručno izrađene od himalajske vune i svile, nove kolekcije tepiha Zaha Hadid Architects (ZHA) prenose zamršenu izradu ILLULIAN-ovih potpuno prirodnih materijala i procesa tkanja zajedno sa manipulacijom perspektivom, formom i prostorom unutar ZHA arhitekture.

Kada je pozvan da dizajnira kolekcije, ZHA je istraživao materijalnost ILLULIAN-ovih tepiha. Isprepletene svilene niti stvaraju sjaj koji je u interakciji sa mat himalajske vune kako bi se stvorile dinamične međusobne igre koje se mijenjaju s promjenjivim svjetlosnim uvjetima i gledištima. Male razlike u debljini također izražavaju hijerarhiju između elemenata dizajna.

 

 

Rezultirajuće kolekcije su evoluirale iz ZHA-ovog arhitektonskog istraživanja i prakse, kao i njihovih istraživanja materijala i procesa proizvodnje ILLULIAN-ovih ručno rađenih tepiha.

Kolekcija ‘Natural Field’ reinterpretira putovanje himalajske vune i svile – od sirovih vlakana do predenih niti i tkanog tepiha – proces koji poduzimaju vješti zanatlije. ILLULIAN opisuje ovu metamorfozu kao transformaciju ‘haotičnog skupa vlakana u čistu umjetnost’. ZHA-ovi dizajni proizlaze iz ove adaptacije, manifestirajući se kao niz obrazaca koji oponašaju guste, valovite mreže očigledne u prirodi.

 

 

Kolekcija ‘Arhitekturna’ koristi višestruke rastegnute perspektive, istražujući fizikalnost procesa tkanja – čvorove, guranje, povlačenje, istezanje – da bi konačno definirala svaku kompoziciju. Dizajn artikuliše ove perspektive i uključuje reljef kako bi poboljšao iluziju trodimenzionalnosti.

Zamišljene u okviru ‘Prirodnog’ i ‘Arhitekturnog’, ove nove kolekcije prenose konceptualni afinitet između opusa ILLULIAN-a i Zaha Hadid Architects.