Zakoračite u ovu šarmantnu vikendicu prekrivenu slamom iz 1700-ih

Dijelovi vikendice datiraju iz ranih 1700-ih godina.

Prvobitna zgrada je proširena prije otprilike stotinu godina kako bi uključila malu kuhinju. I ponovo 1960-ih, dodajući trpezariju i zimski vrt.

 

Raspored vikendice sa slamom gotovo da nije promijenjen, međutim novi vlasnicu su preuredili skučenu kuhinju koja je bila stisnuta između dnevnog boravka i trpezarije.

Njihovo rješenje je bilo da se stari zimski vrt zamijeni dogradnjom. Ovdje se sada nalazi svijetla kuhinja-trpezarija otvorenog plana , dok je bivša kuhinja postala zgodna prostorija za odlaganje. Sami su dizajnirali novu prostoriju, a konstrukciju su gradili nekoliko mjeseci.

Krovna svjetla propuštaju prirodno svjetlo u srce kuhinje, poboljšavajući osjećaj visine i prostora. Ostrvo je bilo ključni element u dizajnu kuhinje. Ostrvo je prekriveno krupnim, karakternim hrastom, dok tanke bijele kvarcne površine čine praktičan izbor oko umivaonika.

U dnevnom boravku je rustikalni kamin od cigle. U glavnoj spavaćoj sobi , pod je bijeli sa predivnim tepisima i starom drvenom stolicom koja je jeftino kupljena u lokalnom centru za antikvitete.

Ideal home