Sklopiva kuća iz snova: Veličine hotelske sobe, ima krevet, tuš i toalet

The Folding Dream House spaja održivost, arhitekturu i tehnologiju.

Ovo nije baš Lego kućica, ali je budućnost: spoj inovacija, praktičnosti, jednostavnosti i moderne estetike. Dizajneri i arhitekte sve češće napuštaju klasične principe gradnje, te su u fokusu tzv. malene kuće, kao i montažne, eko nekretnine, kontejnerski i mobilni objekti prilagođeni za stanovanje itd.

 

 

Kada je riječ o ovakvim kućicama, nerjetko se koriste zidovi Tipa B, koji su tanki i zadovoljavaju sve uslove energetske efikasnosti. Nekretnina koju možete vidjeti u galerijama ispod je montažna – rastavlja se iz potpuno zatvorene, kockaste strukture u višeslojnu kuću iz snova.

U pitanju je moderna, sklopiva kuća koja kombinuje život u zatvorenom i na otvorenom. Oblici su oduvjek bili izvor inspiracije za dizajnere, pa tako i za autora ovog koncepta, a to je Majkl Jancen (Michael Jantzen).

Oblici čine strukturu našeg svijeta i otkrivaju beskrajne konfiguracije, kada se kombinuju zajedno. Igranje sa oblicima pruža vam fleksibilnost, a Jancen je multidisciplinarni umketnik iz Novog Meksika (SAD) koji je, čini se, primarno inspirisan geometrijom.

Dovoljno je da pogledate kako izgleda ova neobična kuća, pa da shvatite o čemu pričamo. Inače, Telegraf Biznis je kontaktirao Majkla, koji nam je rekao da kuća još uvijek nema cijenu, kao ni tajmlajn, već da je još uvijek reč samo o konceptu.

Nosi naziv The Folding Dream House, i spaja održivost, arhitekturu i tehnologiju. Amerikanac je razvio prilagodljiv, moderan dom, dizajniran i za spavanje. Po veličini podsjeća na konvencionalnu hotelsku sobu, sastoji se od dva montažna, prenosiva modula.

Svaki pravougaoni modul je predviđen da se montira na uzdignutu, trouglastu osnovu koja povezuje proširive potporne grede kuće sa njenim okvirom.

 

Telegraf