BAMO stolica je najbolje rješenje za mame i bebe koje žele privatnost

Stara izreka “Majka zna najbolje” i danas zvuči istinito jer moderne majke pokazuju svijetu šta je najbolje za njihove bebe i njih same. A ono što je najbolje je funkcionalna stolica koja se prilagođava potrebama i mama i beba.

BAMO stolica je jedinstven dizajn stolice koji nudi rješenje za uobičajenu dilemu majki koje traže područja za dojenje. U mnogim zemljama majkama nije lako tražiti izolovana područja. Ali, nažalost, nema mnogo odredbi jer ustanove na njih zaboravljaju.

 

yankodesign

 

yankodesign

Samo ime savršeno opisuje o čemu se radi u stolici. To je za bebu i majku (BA + MO). Konceptni dizajn stolice pruža privatnost i udobnost mamama i bebama. Stolica postaje prostor u kojem se žena i njeno dijete mogu odmoriti. Namijenjen je dojiljama ili jednostavno bilo kojoj ženi s malim djetetom koja želi da se izoluje od gomile, posebno na otvorenom.

Dojenje nije sramotna stvar jer je prirodno. Lijepo je, ali nije svim majkama udobno. Možda im je to u redu, ali ljudi oko njih možda nisu. Stoga bi lični i privatni prostor za mame trebao biti spreman kao rješenje.

BAMO je specijalno sjedalo sfernog oblika. Mama i dijete su zaštićeni od drugih ljudi. Materijal je drvo za dodatnu toplinu i osjećaj doma. Unutra može biti ugodno, bilo da je napolju toplo ili hladno. Stolica je otporna na klimu, tako da je u redu za postavljanje na otvorenom.

Samo sjedište je izrađeno od eko kože u glatkoj završnoj obradi. Ispred sjedišta je stalak na koji mama može smjestiti svoje stvari. Sistem stolica se može koristiti u parkovima i ustanovama i drugim mjestima kao što su aerodromi, tržni centri, pa čak i autobuske i željezničke stanice.

Mame ne moraju brinuti o sigurnom i privatnom prostoru gdje god da odu s BAMO-om. To je idealno rješenje za uobičajeni problem s kojim se dojilje suočavaju svaki dan. Dizajn je inovativan jer je prepoznat na INDUSTART NAGRADI 2018.

Dizajnerka Stamati Valeria-Maria bila je tek studentica kada je ovo dizajnirala. Ona je stvorila rješenje za mamine probleme koji se dešavaju u većini zemalja. A budući da bebe mogu ogladniti bilo gdje, idealno je da BAMO stolica bude dostupna na većini mjesta. Trebala bi biti uobičajena kao klupa u parku, posebno na javnim mjestima.