Za ljenčuge ili moderne ljude? Nissanova stolica koja se sama kreće

nissan-stolica koja se sama krece

Koliko puta ste samo pomislili, dok čekate u redu, da vam je stolica da sjednete? E, pa Nissan je odlučio pozabaviti se onim o čemu mnogi maštaju, te su predstavili prototip stolice koja se sama kreće i zaustavlja prije dodira sa preprekama.

Stolicu promovišu snimcima na YouTube-u, a kako je prikazano na snimku, stolica je idealna za duga čekanja u redovima, a nakon što dođe do kraja reda i njen korisnik ustane, ona se sama vraća na početak reda, a slijede je i druge stolice.

Iako su stolice u fazi prototipa, već za njima vlada veliko interesovanje jer imaju veliki potencijal za one koji su primorani dugo čekati u redovima, a posebno za osobe sa ograničenom mobilnošću.

Stolica koristi tehnologiju ProPilot osmišljenu za automobile koja im omogućava detektovanje drugih stolica i praćenje reda. Programirana je i za samostalno “parkiranje”, što znači da se sama vraća na mjesto.

nissan propilot stolica

Bez obzira postaje li čovječanstvo sve više lijeno ili možda sve pametnije, ProPilot stolica je budućnost kakvu mnogi željno iščekuju. Stolica će biti testirana u odabranim restoranima u Tokiju.