Čist dizajn: Kuhinja od nerđajućeg čelika

Kuhinjski aparati od nerđajućeg čelika ne predstavljaju nikakvu novinu i nalaze se u većini kuhinja, ali čitava kuhinja izrađena samo od ovog sjajnog materijala je prava rijetkost. Upravo jedna takva kuhinja zahvaljujući dizajnerima kompanije Buratti Architects krasi kuću u blizini Milana.

 

Osim elemenata koji su obično izađeni od nerđajućeg čelika kao što su slavina i sudoper, od ovog materijala su i zidovi, radne površine te kuhinjski ormarići, što kuhinji daje čist i futurstički izgled.  U korist još uglađenijeg izgleda izostavljene su ručke na ormarićima i ladicama.

 

kuhinja

Iako je u potpunosti od nerđajućeg čelika, što može rezultirati mračnim i hladnim ugođajem, u ovoj kuhinji to nije slučaj. Kao kontrast tami i grubosti čelika, na prozor su postavljene prozračne bijele zavjese dužine od poda do plafona a tu je i mali krovni prozor koji unosi dodatnu svjetlost.

 

kuhinja

Kuhinja ovakvog izgleda neće pristajati svakom domu, ali kada je u pitanju ova italijanska kuća modernog stila, ona samo doprinosi njenoj originalnosti.

 

kuhinja

Izvor: contemporist.com