Vila sa pogledom od milion dolara

Ovaj arhitektonski dragulj na periferiji zimske zemlje čuda, a to je Park Siti, Juta, dolazi sa hektarima stakla od poda do plafona. I to nije bilo koje staklo: rezidencija je u potpunosti izrađena od skupog, SageGlass stakla sa elektrohromskom funkcijom koja vam omogućava da zatamnite prozore pritiskom na dugme ili će prozorski sistem to automatski učiniti umjesto vas, da smanji toplotu i odsjaj od popodnevnog sunca.

 

Dizajnirana od strane arhitekte Majkla Apvola, ova prostrana rezidencija od čelika i kamena od 1110 kvadratnih metara na devet hektara završena je 2015. godine nakon dvije godine izgradnje.

Nalazi se na vrhu planine Kuarri, nedaleko od istorijskog centra Park Sitija – doma godišnjeg filmskog festivala Sundance. Što je još važnije, imanje je udaljeno samo nekoliko minuta od najboljih ski staza.

Sve ove spektakularne vidike najbolje je posmatrati sa travnate krovne terase kuće, do koje se dolazi preko velikog spiralnog stepeništa od čelika i mermera. Sa prostrane terase možete da posmatrate stjenovite planine uz ognjište ili dok se opuštate u hidromasažnoj kadi.

Jednu od glavnih stambenih zona karakterišu plafoni dvostruke visine, zidovi izrađeni od grubo livenog betona sa šarama mermera, dok je na podovima teraco u zemljanim nijansama. Kuća ima prostrani primarni apartman, zajedno sa pet drugih spavaćih soba, prostranu porodičnu sobu, kao i veliku garažu za četiri automobila sa liftom i radionicom.

Jedinstvena rezidencija od stakla na vrhu planine kombinuje nenadmašnu kombinaciju privatnosti, komfora i svih pogodnosti koje odlikuju najsavremenije domove.