Veličanstvena peć na drva

U talijanskoj kulturi likovi umjetnika i zanatlije često se savršeno podudaraju, kao i dvije polovice kalupa.

Priča o Sergiju Leoniju u ovom je smislu uzorna: od završetka svojih prvih studija umjetničkog crtanja, skulpture i modelovanja gline – koje je započeo kao dječak prije više od 50 godina – Maestro je svoju kreativnost i stilska istraživanja posvetio izradi peći , njihov umjetnički karakter i kvaliteta grijanja.

Rezultat je zbirka umjetničkih peći na drva , napravljenih da traju vječno , zračeći svojom toplinom neponovljivo blagostanje, i svojom ljepotom izazivaju jednako nenadmašne emocije u palačama, dvorcima, u drevnim i modernim kućama širom svijeta.

Sve peći su priča za sebe danas ćemo vam pokazati dvije koje dolaze iz familije VIENNESE.

Veličanstvena peć na drva sofisticiranog dizajna, opremljena za jednostavno zagrijavanje najvećih prostorija. Ima dodatnu vatrostalnu masu, koja osigurava 12 sati produžene topline sa samo jednim opterećenjem drva.

 

Foto: sergioleoni.com

 

Foto: sergioleoni.com

 

Ovaj model duguje svoje ime jednoj izuzetnoj dami koja je jednom prilikom naručila maestra Sergia Leonija da dizajnira peć za njenu vilu, na periferiji Beča. Htjela je veliku peć, ali izuzetno profinjene i skladne linije i geometrije. To je dovelo do sretne razmjene ideja između njih dvoje. Rezultat je bio originalan i vrlo uspješan model, koji se sada proizvodi i u verziji s dodatnom vatrostalnom masom.

 

Foto: sergioleoni.com

 

Foto: sergioleoni.com