Bijele pločice – najefikasniji izbor za kupatila

Donosimo vam nekoliko ideja za svježe bijele pločice u kupatilima – koje vam mogu pomoći pri odabiru savršenog dizajna , od jednostavnog do sofisticiranog.

Ideje o bijelim kupatilskim pločicama mogu se upotrijebiti za stvaranje oštre, čiste i bezvremenske šeme soba ili mogu poslužiti kao neutralna pozadina za smjelo obojene ili šarene akcente. Oni pristaju uz gotovo sve, čine da soba izgleda svjetlije i svjetlije.

Bijele kupatilske pločice mogu biti različitih materijala, uključujući porculan, keramiku, prirodni kamen, cement i stakleni mozaik, i u mnogo različitih nijansi, od toplih do hladnih.  Takođe na izgled pločica utiče i završna obrada, od poliranih i polu-poliranih do maštovito teksturiranih do mat i baršunasto glatkih-sve to znači da kupatilskih ideja ia na pretek za vaše uređenje.

1. BIJELE KUPATILSKE PLOČICAMA SA UZORKOM

Ako želite dodati interes bijelim kupatilskim idejama , jednostavne četvrtaste pločice čisti su klasik – ovdje im je dana savremena nadogradnja s dodatkom modernog uzorka.

Foto: Vipp

2. MRAMORNE PLOČICE U OBLIKI ŠESTOUGLA

Mozaici čine da se soba osjeća luksuzno, a opet prilično opušteno, stvarajući banjski izgled naglašen mekim ručnicima i ukrasnim priborom.

 

Foto: Drummonds/Alison Henry

 

3. POSTAVITE PLOČICE PO UZORKU OD RIBLJE KOSTI

Idejama za bijele kupaonske pločice može se dati tekstura i interes sa složenim uzorkom rasporeda. Ovdje mramorne pločice od mramora od Carrare, postavljene u uzorku od riblje kosti, dodaju klasični stil i pojačavaju osjećaj prostora u ovoj vitkoj prostoriji nastavljajući uz donji zid. Mali format pločica i dodatna masa za fugiranje na podu imaju dodatnu prednost u smanjenju klizavosti površine.

 

Foto: D+D Home i Armelle Habib Photography

 

4. PLOČICE U KOMBINACIJI SA DRVETOM

Bijele pločice za kupatilo u podzemnoj željeznici spojena je sa drvenim toaletom kako bi unijela dašak prirodne topline. Brušena bijela uljana boja drveta ne samo da naglašava ljepotu drvenog zrna, već odražava i hladne tonove prostorije. Ideje za klasične kupaonske podne pločice od bijelog mramora dodaju još jedan prirodni element i naglašavaju pristup mješovitog materijala

 

Foto: Studio Gild/Mike Schwartz

 

5.  IZABERITE  BIJELE PLOČICE SA VISOKIM SJAJEM ZA MALA KUPATILA

Ako tražite ideje za pločice u malom kupatilu , potpuno bijela boja će, naravno, vizualno povećati prostor-a da sa druge strane ne bude dosadna. Bijelo na bijelo na bijelom može stvoriti slojeviti efekt koji ublažava monotoni izgled i sprječava oštar rezultat, posebno u kombinaciji u različitim formatima i završnim obradama’, savjetuje Louisa Morgan, kreativna direktorica Mandarin Stonea.

 

Foto: Mandarin Stone

 

6. UKOLIKO ŽELITE JEDNOSTAVNOST IZABERITE PLOČICE MANJIH DIMENZIJA

Sjajna završna obrada ovih arhitektonskih keramičkih pločica u Pin Welt dizajnu iz Waterworks -a dodaje suptilan izgled jednostavnim bijelim kupatilskim pločicama. Njihova ručno izrađena ljepota dodaje karakter potpuno bijeloj šemi, dok njihova sjajna površina reflektira svjetlost i naglašava svijetao i elegantan osjećaj prostorije-ako tražite ideje o sivim kupaonskim pločicama , ovo je sjajna opcija koja reflektira svjetlost.

 

Foto: Waterworks

 

7. BIJELE PLOČICE VELIKOG FORMATA

S praktičnog gledišta, porculanske pločice velikog formata zahtijevaju malo održavanja, lako se čiste i sutra će izgledati jednako dobro kao i danas. Velike bijele pločice čine da se soba osjeća svjetlijom i svjetlijom, otvarajući prostor s manje linija za fugiranje i djelujući kao komplementarna pločica za sve druge izbore u prostoriji – od uzoraka i otisaka do pločica sa zamršenim detaljima.

 

Foto: Ca'Pietra