Radijator koji grije svojim ekskluzivnim dizajnom

Ovaj izvanredni modularni sistem mogli bismo definisati kao radijator „visoke mode“, jer klasični model pretvara u jedinstveni umjetnički komad napravljen da zagrije atmosferu svojim ekskluzivnim stilom.

Foto: designbest

 

Njegov dizajn je iznenađujuće elegantan uprkos minimalističkom dizajnu. Međutim, ono što ga posebno izdvaja je to što dolazi iz serijskog industrijskog procesa i izlazi kao upečatljiv i jedinstven komad sposoban da garantuje visoke performanse zajedno sa svojim ikoničnim i iznenađujućim stilom.

Tessuto by Cordivari, novi modularni i ekskluzivni radijator inspirisan je tkanjem i osnovama tkanina i nekim serijskim radovima Endija Vorhola koji, zahvaljujući malim nedostacima, čine svaki komad jedinstvenim. Dizajner je osmislio niz uvećanih metalnih niti i postavio ih jednu pored druge kako bi stvorio zaista ekskluzivna dijela. Svaki radijator je revolucionaran i jedinstven jer se proizvodi industrijski, a ipak nema dva ista komada. 

Foto:designbest

 

Napravljen je sa vertikalnim folijama od ekstrudiranog aluminijuma koje imitiraju vlakna i postavljaju se jedna blizu druge kako bi stvorile jedinstvenu ploču sa žlebovima koji stvaraju stalno promenljivu interakciju svjetla i senki.Tokom fabričke montaže, elementi se namjerno nasumično sastavljaju kako bi se dobio jedinstven dizajn. Svaki radijator može biti opremljen policama i nosačima peškira koji se mogu slobodno pričvrstiti na cijelu površinu radijatora.

 

 

Foto: designbest