Uz odabir odgovarajućih pločica učinite svoju terasu privlačnim produžetkom doma

Stilizujući svoj eksterijer tako da odražava i poboljšava izgled vaših spoljnih pločica možete učiniti svoju terasu ili baštu privlačnim produžetkom doma. Ali prije toga, morate se uvjeriti da pločice od porcelanskog kamena koje se najčešće biraju za otvorene prostore, ispunjavaju neke osnovne uslove. One moraju biti otporne na mraz, hemikalije, mrlje i habanje, moraju da garantuju postojanost boje i odličnu mehaničku otpornost, a uz sve to da budu i lake za čišćenje i svakodnevno održavanje.

 

Najveća prednost ovog materijala jeste širok izbor površina sa efektima kamena, betona i drveta što otvara vrata svim vrstama kombinacija. Drugim rječima, porcelanske spoljne pločice su idealne za svaki stil opremanja, od klasičnog do savremenijeg, preko modernog pa sve do minimalističkog ili rustičnog stila.

Ako ste odlučili da stvari u svojoj bašti održite klasičnim i odabrali pločice u seoskom stilu, onda predlažemo da tako dobijenu atmosferu održite dodavanjem jastuka i prostirki koje će odražavati ton vaših spoljnih pločica. Na ovaj način vaš eksterijer će djelovati ne samo privlačnije, već ćete automatski dobiti i na mnogo većoj funkcionalnosti (zamislite samo popodnevnu dremku!) ali i udobnosti.

Organizujte svoje ležaljke, ljuljaške i jastuke da biste podstakli prijatne razgovore koji traju do kasno u noć. Isto tako, ne potcenjujte moć osvjetljenja, posebno ukoliko za svoj vrt odaberete neke prigušenije varijante koje mogu brzo da transformišu ne samo vaše spoljne pločice već i cjelokupan prostor.

Pločice sa efektom cementa su idealne ukoliko želite da stvorite nešto urbaniji izgled svog dvorišta, a ono što je najbolje – beton se odlično slaže sa zelenom bojom, pa ga slobodno uparite sa nekim lepim raskošnim biljkama kako biste pločicama dali mekšu ivicu.

Ako želite urbaniji osjećaj u svom spoljašnjem prostoru, pokušajte da koristite savremeni namještaj kako biste bolje uklopili urbanu estetiku. Zapamtite još i to da uvek imate mogućnost odabira pločica sa posebnim uzorkom odnosno šarom, što je savršen način da svoju terasu ili baštu načinite zabavnijom i šarenijom.