Uštedite na prostoru uz ovu multifunkcionalnu kocku za život

Švajcarski dizajner Til Koneker dizajnirao je pametan komad multifunkcionalnog namještaja koji sadrži praktično svaki komad namještaja koji vam je potreban, i to u jednom komadu koji je simbolično nazvao “Living Cube“.

„Kuća u kocki“ dolazi u kompletu sa policama, policom za TV, ormarom i krevetom. Dostupne su dvije standardne kofiguracije, ali postoji i mogućnost da se poruči izrada komada po vašoj mjeri.

“Ideja je rođena iz lične potrebe da se suprostavim ograničenjima konvencijalnog doma sa jednim jednostavnim i multifunkcionalnim dizajnom koji zadovoljava više različitih potreba“, objašnjava Til Koneker, jer se “dizajn može prilagoditi svačijim ličnim potrebama.“

Tako “Living Cube“ obuhvata šest važnih komada namještaja u jedan funkcionalni prostor koji može da transformiše vaš dom, jer se u njemu nalazi prostor za TV (42”/107cm ravni ekran), police za knjige, police za obuću, ormar za odjeću, krevet i unutrašnja prostorija za skladištenje.

Ovaj inovativan namještaj se trenutno  proizvodi u Švicarskoj, pravi se od održivog, ekološkog materijala, a uskoro bi mogla da počne proizvodnja i u Čikagu. Jedinice se dostavljaju u dijelovima, i zatim se sastavljaju na licu mjesta, a klijenti mogu da biraju dvije standardne veličine – Mini ili Urban.

 “Living Cube“ je dostupan u crnoj, tamno braon ili bijeloj boji, a nadogradnje dizajna uključuje šine za krevet, USB priključke za punjenje, svijetla, dušeke, pa čak i transformaciju unutrašnjeg prostora u mini kancelarijski prostor.

Izvor – kucastil.rs