Ovo je možda najbolje uređen mali stan ikada

Ako vam kažemo da je ovo možda najbolje uređen mali stan ikada, vjerujte nam. Poznato je da je život u New Yorku sam po sebi izazov, počevši od visokih cijena, rastućeg broja stanovnika, a samim tim i smanjenjem raspoloživog stambenog prostora. Tako je i ovaj mladi američki par morao dobro razmisliti o načinu na koji će urediti svoj stan od tridesetak kvadrata.

U njega su smjestili: spavaću sobu, kupatilo, dva ormara (jedan samo za cipele), kuhinju i dnevnu sobu, i sve to upakovali u jedinstveni moderni vintage stil. I upravo zbog toga je ovaj stan jedan od najbolje uređenih malih prostora.

DSC_0475

Tajna njihovog uspjeha je što u stanu nema neiskorištenog prostora. I pored toga što je tlocrt nepravilnog oblika, vlasnici su uspjeli u svaki djelić prostora da smjeste police kako bi dobili što više mjesta za odlaganje, što je generalno najveći izazov života u malom stanu.

DSC_0334

Jedina tri komada namještaja koja nisu fiksirana su sofa, sto i fotelja u dnevnom boravku. Naravno, sto se može rasklopiti tako da pruža dovoljno mjesta za komotnu večeru četiri osobe.

uredjenje-malog-stana

Ugradbenom policom-bibliotekom preko cijelog zida napravili su dovoljno mjesta za sve knjige, ploče, razne ukrase i sitnice i mjesto za TV.

DSC_0568

Kuhinja ima sasvim pristojan broj ormarića, sa svim potrebnim aparatima, uključujući i mašinu za suđe. S obzirom na to da se radi o kuhinji napravljenoj od bijelog medijapana visokog sjaja, ovo je bila najskuplja investicija mladog para u opremanju stana.

DSC_0541

Spavaću sobu, odnosno krevet koji je okružen raznim policama i zidnim nišama, smjestili su u improvizovanu lođu u nekadašnjem hodniku i zatvorili je kliznim vratima.

DSC_0385

Par je ostao dosljedan bojama koje preferiraju, poput duboke plave na namještaju i tamne smeđe na podovima. Iako se radi o izuzetno malom prostoru sa svim potrebnim funkcionalnim elementima, vlasnici se nisu odrekli svog stila, moderne interpretacije vintage šarma s mnoštvom detalja koje su birali s posebnom pažnjom.

DSC_0387

DSC_0302