Zavirite u veličanstveni stan Meryl Streep na Menhetnu

meryl-streep-kuca

Građena od crveno-narandžastih ciglica sa ljupkim detaljima poput okvira od drveta na prozorima i vratima, spolja ova stambena zgradica izgleda sasvim regularno. Ipak, izgled vara i to mnogo u ovom slučaju!

Ova “zgrada” zapravo je petospratana kuća koja datira iz 1895. godine, a njena površina pokriva prostor od 2007. kvadratnih metara.

Jedna od najveličanstvenijih prostorija u kući je kupatilo koje zauzima prostor od 137 metara kvadratnih, u kome su svi zidovi, plafon i pod mermerni. Iza tuš kabine nalazi se kada, a pored jednog od umivaonika sa ogledalom nalazi se čak i fotelja sa tabureom. Dok se na dva zida kupatila nalaze četiri velika prozora, sa roletnama naravno. Tu su i lampe u crvenoj boji, te slobodno možemo zaključiti kako je glumici kupatilo bilo jedno od najdražih prostorija u kući i mi je u potpunosti razumijemo.

Pored prostrane kuhinje i dnevnog boravka, tu je su još i četiri spavaće sobe, nekoliko kupatila, posebna prostorija za pranje veša, kao i soba za goste, ali naravno i posebna prostorija za garderobu i cipele. Ne smijemo izostaviti ni jedan lijep “detalj”, većina centralnih prostorija posjeduje kamin, a ukupno ih ima šest, sitnica zar ne?

Na vrhu zgrade nalazi se i bašta, a tu je i prostrana terasa sa biljkama i fantastičnim pogledom na grad.

Ogroman prostor, nekoliko kupatila i spavaćih soba, mermer, mahagoni, kamini, sve to možete naći na Menhetnu i nije ništa novo za onaj dobrostojeći sloj društva, naročito ne za holivudsku elitu.

Međutim, u ovom dijelu Njujorka, gdje svako parče zemlje vrijedi basnoslovno, vrlo je teško doći do bilo kakvog ekstra prostora, kao što su na primjer prostrane terase i dvorišta, pogotovo dvorišta i bašte, takav luksuz sebi zaista ne može priuštiti svako.

Holivudska diva posjeduje i predivno dvorište sa bršljanom koje krasi njegove zidove i zelenilom, dok se u samom dvorištu nalazi sto za ručavanje, a prostorija iz koje ulazite u ovo zeleno parče raja je kuhinja, idealno za porodična okupljanja i intimne žurke u društvu prijatelja.

Kada je Meryl kupila kuću 2004. godine koštala je 9 miliona, dok sada vrijedi čitavih 28 miliona dolara.

Pogledajte galeriju:

 

elle.rs