Moderan dom sa ružičastim tonovima

Dizajner interijera sa sjedištem u Australiji, Greg Natale, jedan je od najpoznatijih primjera koliko jedan dom može biti moderan, čineći ga drugačijim od svega čemu smo se ikada divili. Voli jarke boje i čvrsto vjeruje da njihov dodatak prostorima daje osjećaj vitalnosti, povećavajući interes koji karakteriše konačni rezultat.

 

Njegova estetika je tako divno uhvaćena u kući u Australiji koju je nedavno sam dizajnirao i ukrasio. Impresivna kuća koja se nalazi u oblasti Melburna  ističe se između ostalog po luksuzu i neodoljivom karakteru koji odiše u svakom kutku.

Kuća se sastoji od tri etaže, podruma, prvog sprata i potkrovlja, dok su vanjske površine velike i jednako impresivne. Vila je ultimativno utočište, koje je danas sinonim za modernizam, sa prekrasnim detaljima i impresivnim karakterom.

Uz odgovarajuće linije koje se uočavaju gdje god se skrene pažnja, stvorena je postavka koja daje osjećaj da je proizašla pravo iz bajke, sa vodećom ružičastom bojom.

Osnovna pastelna nijansa je prašnjavo roza, koja daje notu svježine cijelom rezultatu i divnu dimenziju. Jedinstveno se povezuje sa ostalim tonovima, a posebno sa bezvremenskom i elegantnom bijelom. Svi djelovi kuće dokazuju koliko jedinstveni različiti tonovi mogu da se kombinuju jedni s drugima, kao što je hladna siva zajedno sa zemljanom bež. Isto važi i za smjelu crnu, sa veoma svjetlom nijansom smeđe.

Odatle primjećujemo da je intenzitet dat zahvaljujući metalnim dodacima, a posebno zahvaljujući zlatnoj u izuzetno sjajnoj verziji. Zaista je impresivan način na koji se svi spajaju, a da čak i ne pripadaju istoj paleti boja ili imaju sličan stil jedan drugom.

Istovremeno, mermerne površine postaju jedan od razloga zašto se kuća smatra tako modernom i istovremeno bezvremenskom, dajući luksuznu estetiku mjestima na kojima je postavljena. Ipak, ne možemo propustiti činjenicu da su mnogi zidovi “obučeni” impresivnim tapetama, koje uspijevaju napraviti razliku i poboljšati cjelokupnu atmosferu kuće.

Intenzivne , funky boje na bijeloj osnovi su djelovale izuzetno dobro, obezbjeđujući idealan sjaj boje na pravim mjestima. Savršena kombinacija klasičnih elemenata sa modernim referencama stvara spektakularno okruženje, veoma inspirativno za svakog ljubitelja dizajna enterijera. Predivan i potpuno moderan ambijent, koji dokazuje koliko se oblast arhitekture razvijala tokom decenija.