Uradi sam: Ukrasna posuda kao centralna dekoracija stola

ukrasna-tegla-uradi-sam

Do sada smo vam uglavnom predlagali “uradi sam” dekoracije za jelku, a danas vam donosimo prijedlog i tutorijal kako da napravite malu dekoraciju koja može stajati na kafe stoliću, trpezarijskom stolu, polici…

Čak iako se ne pronalazite u “uradi sam” projektima i nemate običaj da pravite dekoracije, ovaj brzi i jednostavni tutorijal bi vas mogao navesti da napravite sami nešto, umjesto kupovine dekoracija koje se mogu vidjeti na svakom ćošku.

Da biste običnu teglu pretvoriti u dekorativnu posudu (ili svijećnjak) potrebno vam je: čista tegla, ljepilo (za dekupaž), epsom so (ili neka druga, krupnija so) i još neka dekoracija (grančica zelenila, bobice, mašnica, obična špagica…).

pribor-za-ukrasnu-teglu

Postupak je sljedeći:

Na čistu i osušenu teglu četkicom nanesite ljepilo, a zatim nanesite epsom so.

kako-napraviti-ukrasnu-teglu

Ova vrsta gorke soli je vrlo popularna u posljednje vrijeme, te se sve više koristi u kozmetičke svrhe. Ako nemate epsom soli, možete koristiti so koju imate, samo je bolje ako je krupnija jer će izgledati kao ledeni kristali.

kako-napraviti-ukrasnu-teglu2

Ostavite da se osuši pa još jednom četkicom natopljenom ljepilom lagano pređite preko soli, kako biste osigurali da ne otpada. Kad se i taj sloj osuši oko grla tegle stavite još neki ukras, poput ovih na slici.

uradi-sam-ukrasna-teglaMožete je koristiti kao centralni ukras na stolu, ili kao svijećnjak. Jednostavnije ne može, zar ne?

ukrasna-tegla

 

Foto: decoart.com