Ovaj simpatični metalik sat možete vrlo lako napraviti

zidni sat uradi sam

Metalik tonovi su popularni već nekoliko sezona, a kada se koriste suptilno zaista daju prostoru dozu elegenacije.

Najbolje se slažu sa neutralnim tonovima, posebno pastelnim, mada mogu izgledati odlično i u neočekivanim kombinacijama.

Ako ste raspoloženi za jedan “uradi sam” projakat predlažemo vam geometrijski metalik sat. Jednosatavan je za napraviti, moderan, zanimljiv i manje-više uklopiće se u svaku prostoriju.

Potreban je:

kako napraviti zidni sat

Podmetač od plute

2 spreja u metalik bojama (zlatna i bakarna)

Prajmer

Krep traka za farbanje

Bušilica

Satni mehanizam

Način izrade:

  1. Plutu koristite za bazu sata. Prije farbanja metalik bojama, nanesite prajmer koji će dodatno istaći boje mada ali ovo nije obavezan korak.

napravite geometrijski sat

  1. Zalijepite krep traku preko dijelova plute koje ne želite da prekrijete prvim slojem spreja. Na slici je prikazano kako da dobijete popularni geometrijski oblik, mada možete izabrati i nešto drugo.

uradi sam farbanje

  1. Ofarbajte izložene dijelove plute nanoseći tanke slojeve spreja iz više puta kako bi se ravnomernije rasporedila farba. Možete eksperimentisati sa brojem slojeva farbe i tako postići različite nijanse i efekte zasvaki dio koji farbate. Ovo je najbolje raditi vani.

uradi sam sat

  1. Kada se prva boja osuši, uklonite trake i uokvirite sljedeći dio plute koji želite da ofarbate. Napravite bar sat vremena razmaka između farbanja dvije boje. Skinite trake nakon što se i druga farba osuši.

uradi sam

  1. Bušilicom probušite rupu na pluti za mehanizam sata. Rupa se ne mora nalaziti u centru i na ovom satu probušena je na mjestu gde se dvije boje spajaju. Plutu bušite polako kako biste izbjegli pucanje.

uradi sam zidni sat

  1. Za postavljanje satnog mehanizma pratite uputstvo proizvođača, pošto se uglavnom razlikuju.

sat