Kako da sami napravite otirač od oblutaka

otirac od kamenja

Hladni dani su iza nas pa je pravo vrijeme da s vama podijelimo korisnu i lijepu „uradi sam“ ideju: kameni otirač za pod.

Nadamo se da će vas proljećni nalet energije inspirisati da se oprobate u izradi novih stvari koji će oplemeniti vaš dom.

Otirač od kamenja, osim ispred ulaznih vrata, možete koristiti i u kupatilu čime ćete dobiti zanimljiv element u domu.

otirac

Sve što će vam biti potrebno za pravljenje sopstvenog tepiha ili otirača od kamenja možete lako nabaviti po jeftinoj cijeni. Biće vam potreban gumeni otirač za podlogu (umjesto njega možete koristiti i industrijsku plastičnu mrežu kao osnovu), jako ljepilo i, naravno, kamenje. Ono što je jako bitno je da materijal za osnovu vašeg novog otirača ili tepiha mora biti od jakog i vodootpornog materijala.

Najbolje bi bilo koristiti pljosnato kamenje – oblutke, po kome će hodanje biti olakšano, a mogućnost povređivanja bosih nogu minimiziran.

– Možete iscrtati šablon na papiru koji ćete koristiti kao vodilju dok postavljate kamenje. Kamenje i podlogu dobro operite i ostavite da se osuše.

– Potom, uzmite podlogu i premažite ljepilo na cijelu njenu površinu.

otirac tepih od kamenja

– Počnite sa postavkom kamenja prema vašem načinu koji ste zamislili. Preporučujemo vam da krenete sa postavljanjem od centra, krećući se polako ka obodima.

otirač-tepih-od-kamenja-6

– Kada završite sa postavkom kamenja, ostavite vaš novi otirač ili tepih da se osuši cijeli jedan dan.

kameni otirac

I to je to. Vaš novi otirač ili tepih od kamenja je završen. Ono što je najbolje kod njega je što uvek možete da ga operete crijevom, bez bojazni da ćete oštetiti podlogu ili kamenje, a ukoliko se desi da neki kamen otpadne, jedino što morate da uradite je da ga ponovo zalijepite na mjesto.