Dvorac Tommy Hilfigera u Connecticutu

Tommy Hilfiger je nedavno prodao svoje imanje u francuskom normandijskom stilu u zaleđu Greenwicha u državi Connecticut – ali interijeri ostaju vjerni stilu američkog dizajnera. Kombinujući kontinentalnu estetiku sa engleskim maksimalizmom i američkim šarmom, dvorac je spoj kultura, smješten na najvišoj tački u gradu.

Modni dizajner, koji je globalno povezan sa svojom istoimenom markom, živio je u zamku od 13.300 kvadratnih metara koji je jedan od najpoznatijih imanja u Konektikatu – i među najboljim domovima na svijetu.

Zajedno sa lokalnom dizajnericom Cindy Rinfret iz Rinfret, LTD , Tommy i njegova supruga dizajnirali su interijere tako da podsjećaju na magični svijet – pun hirovitosti, radoznalosti i šarma starog svijeta – dostojan svoje veličanstvene vanjštine.

 

Image credit: Rinfret, LTD

 

Ovdje H&G vodi ekskluzivni obilazak nikad prije viđenih soba da vidi kako je živio najpoznatiji američki dizajner. Tommy Hilfiger je slavan zbog ovog laka, kariranog i tartan dizajna – a ovaj dvorac zadržava njegov potpis kroz svoje tradicionalne kuhinjske ideje . Ova soba kombinuje trendi gingham sa tradicionalnim drvenim tonovima kako bi stvorila prostor u stilu vikendice koji odaje počast temi iz bajke koja se proteže u cijelom imanju.

 

Image credit: Rinfret, LTD

 

Ove drvene nijanse se uglavnom nastavljaju u biblioteci – gdje su se dizajneri poigrali s tajnom idejom TV zida i sakrili ekran iza knjiga.

 

Image credit: Rinfret, LTD

 

Ovi ukrašeni materijali i izložbe umijeća nastavljaju se u glavnom kupatilu , gdje ćete pronaći kadu obloženu drvenim porculanom i radnu ploču od zelenog mramora. U međuvremenu, kupatilo za goste uključuje maksimalističke tapete napravljene od perja i ukrašeno ogledalo koje održava estetiku starog sveta doma.

 

Image credit: Rinfret, LTD

 

Uprkos tradicionalnim karakteristikama zamka, dizajneri su pretvorili imanje u porodični dom koji uključuje modernu spavaću sobu i kutak za čitanje koji dodatno nadopunjuje hiroviti dekor dvorca.

 

Image credit: Rinfret, LTD

 

Tu je i posebno dizajnirani vinski podrum obložen ciglom skriven u dnu posjeda, gdje postoji prostor za degustaciju vina prije nego što se uživa u blagovaonici ili kuhinji.

 

Image credit: Rinfret, LTD

 

Iza normanskih francuskih zidina, imanje je katalizator vrtnih ideja – od njegovih skulptura koje nastavljaju vani u stilu bajke – do bazena i teniskog terena. Tu je i prostor za privatnu šetnju šumom usred jednog od najzelenijih okruženja okruga Fairfield na jugozapadu.

 

Image credit: Rinfret, LTD