Samouki graditelj izrađuje najljepše drvene kolibe koje možete zamisliti

Jacob Witzling je učitelj i samouki graditelj koji pravi najljepše male vikendice koje izgledaju kao da su dio scenografije nekog filma.

Kako je i sam rekao za magazin Dwell, inspiracija su mu stare drvene kućice, kako iz stvarnog života, tako i iz knjiga i filmova. Još kao 16-godišnjak živio je dvije godine u kolibi sagrađenoj 1920-ih godina u šumi blizu roditeljske kuće.

Ljubav prema drvenim kolibama nije ga napustila ni kada je odrastao, pa je kao 22-godišnjak odlučio sagraditi svoju kolibu reciklirajući materijal, od drvene građe pa do eksera, tako da ga je čitav poduhvat koštao 800 dolara.

Nakon toga, počeo je graditi kolibe za prijatelje i porodicu, a svaka je zanimljivija od prethodne iako su sve jedinstvene.

Sve što je potrebno za gradnju je parcela, jer on sve kolibe gradi izvan električne i vodovodne mreže. Takođe, maksimalno koristi reciklirane i prirodne materijale, poput žice koju skida sa starih kokošinjaca, i mahovine. Kabine nemaju toalete, oni su odvojeni od kućice i kompostni.

Možda i najzanimljivija kućica koju je izgradio je ona putujuća, koju je postavio na svoj kamionet. Trenutno sa djevojkom putuje, a planiraju izgraditi imanje na kojem će biti šest kućica, naravno u prirodi, okruženih drvećem, potocima i planinama.

„Ironično je da popularnost ove vrste gradnje i stila života raste s razvojem tehnologije. Mnogi ljudi su se zaljubili u prirodu i život daleko od gradske vreve preko društvenih mreža“ kaže Jacob.