UniCredit Bank Banja Luka i UniCredit Fondacija u toku protekle godine podržale 9 neprofitnih organizacija s ciljem podrške djeci

UniCredit Bank Banja Luka i u toku protekle godine nastavila je biti posvećena pružanju podrške lokalnim zajednicama u kojima posluje, sa posebnim fokusom na osjetljive kategorije društva, kao što su djeca i mladi. Zajedno sa UniCredit Fondacijom, UniCredit Bank Banja Luka toku 2021. godine podržala je 9 različitih projekata neprofitnih organizacija koji su usmjereni na pružanje pomoći djeci i mladima do 18 godina. UniCredit Fondacija djeluje u zemljama članicama UniCredit Grupe, te kroz različite projekte i inicijative nastoji unaprijediti živote djece i mladih.

U okviru inicijative „Poziv za Evropu“, UniCredit Fondacija osigurala je bespovratna sredstava za podršku realizaciji socijalnih projekata u Bosni i Hercegovini u toku protekle godine. UniCredit Bank Banja Luka, kao članica UniCredit-a, nakon selekecije projekata pristiglih javnim pozivom, predložila je relevantne projekte. UniCredit Fondacija izabrala je pobjedničke projekte koji su realizovani u toku godine.

Na inicijativu Udruženja „Green Ways Association“ iz Mrkonjić Grada, djeca u selu Pecka dobila su prvo igralište. Udruženje „Zagrljaj“ iz Istočnog Sarajeva  uz podršku UniCredit-a osiguralo je sredstva za nabavku opreme za fizioterapeutske tretmane za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju. Udruženje Konjički klub Kentuar Banja Luka, organizovalo je školu jahanja za djecu sa poteškoćama u razvoju i invaliditetom s ciljem podsticanja psihomotornih sposobnosti.

Djeca u Trebinju uz podršku Udruženja “Sunce nam je zajedničko” dobila su senzornu sobu koja će pružiti adekvatne terapije za djecu sa poteškoćama u razvoju. Projekat “Uključi jezik, isključi distance” u realizaciji Udruženja „Tesla svijet obrazovanja“ iz Banja Luke usmjeren je na djecu iz višečlanih porodica, s ciljem prevazilaženja posljedica socijalne distance i izmjenjenog školovanja u toku pandemije.

Pored inicijative “Podrška djetinjstvu”, treću godinu zaredom zaposleni u UniCredit Bank Banja Luka nastoje uljepšati praznike i početak nove godine kroz zajedničku akciju doniranja. U okviru Programa zajedničkog doniranja, u novembru i decembru zaposleni u UniCredit Bank Banja Luka, obezbijedili su sredstva za četiri neprofitne organizacije koje su predložene i zastupane od strane nekog od kolega u banci.

Svojim doprinosom, zaposleni u UniCredit Bank Banja Luka će pomoći Centru za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama “Dajte nam šansu-Zvjezdice” u nabavci digitalnog logopedskog seta, kao i Udruženju građana “Pomozimo djeci” u realizaciji projekta “Art terapija u vazdušnoj banji” namijenjen za djecu sa alergijskim oboljenjima. Podršku zaposlenih u Banci dobilo je i Udruženje “C.E.Z.A.R.“ iz Srpca za projekat inkluzije djece sa ruralnog područja opštine. Kulturno-umjetničko društvo mladih „Veselin Masleša“ nastavlja očuvanje i promociju kulturne baštine kroz novu koreografiju čiju realizaciju su podržali zaposleni u UniCredit Bank Banja Luka. Program je još jedna od inicijativa UniCredit Fondacije koja duplira sredstva koja su prikupljenja od strane zaposlenih u toku perioda doniranja.

Podržavajući projekte usmjerene na poboljšanje uslova za rast i razvoj djece i mladih, kao i rad lokalnih udruženja koja su u velikoj mjeri pogođena efektima pandemije, UniCredit Bank Banja Luka nastoji biti pokretač promjena u društvu, te graditi put ka budućnosti pokazujući empatiju prema zajednici u kojoj posluje.