Restoran u Milanu koji se pretvara u pastelni raj

Za arhitektonski studio Masquespacio, konceptu modernizma pristupa se na jedinstven način, koji ne podsjeća ni na šta čemu smo se do sada divili iz oblasti dizajna. Dizajneri interijera imaju način da stvore arhitektonska remek-djela zasnovana na visokoj estetici, ali uvijek sa razigranim zaokretom koji čini razliku.

 

Prije skoro godinu dana otputovali su u Italiju, tačnije u Milano, gdje su krenuli da daju moderan karakter novom burger baru modne prestonice pod nazivom “Bun”. Potpuno drugačija perspektiva na način na koji smo do sada viđali restorane ulične hrane i dizajn enterijera preuzet direktno iz budućnosti.

Od samog početka shvata se da je ovo mjesto koje morate posjetiti u Milanu, upravo zato što se razlikuje od svih ostalih, ali i zato što se „klanja“ jedinstvenoj estetici arhitektonskog studija. Dizajneri su za kreiranje ovog impresivnog prostora crpili inspiraciju u bazenskim svlačionicama, zbog čega postoje takve dizajnerske reference ovog stila, ali ovoga puta u vrlo elegantnoj verziji.

Restoran se nalazi u naselju Brera, sastoji se od šanka u hladovini limete, dok je ostatak enterijera preplavljen svijetlim pastelnim tonovima. Igra boja, koja poziva goste da uživaju u modernim vibracijama koje postoje iu najmanjem kutku, i naravno da kušaju divnu uličnu hranu.

Pomalo nadrealno okruženje koje odiše modernim dizajnom i sastoji se od stolova koji podsjećaju na francuski bistro, fantastične rasvjete koja daje bez aure romantike i ugode, šarenih pločica poput onih u bazenima, kao i ciglenih površina u klasičnoj nijansi. smeđe boje, čije prisustvo daje osećaj da “uravnotežuje” konačni rezultat.

Zaista je to način na koji restoranski prostor daje mušteriji osjećaj da je u vodi. Tome je pomoglo postojanje ogledala u raznim dijelovima krova, koja stvaraju talase, a istovremeno daju dodatnu “živost” i nevjerovatnu dimenziju cjelokupnom ambijentu.

Niko ne može zanemariti činjenicu da se sve ove blijede nijanse smjenjuju jedna s drugom na tako prirodan i nepretenciozan način, stvarajući tako harmoničan osjećaj u oku posjetitelja. U međuvremenu, uz veliku pažnju i na najmanji detalj, metalni elementi također igraju važnu ulogu. Konkretno, zlato se sanjivo uklopilo s ostatkom palete boja, čineći rezultat još modernijim i profinjenijim.

Osvijetljeni znakovi pružaju osjećaj koji podsjeća na pop video klip iz 2000-ih, kada cijevi stvaraju industrijski šik vibru. Različiti stilovi mogu prevladati, ali ono što prevladava je elegantan modernizam koji impresionira i najzahtjevnije ljubitelje dizajna.

Pored svega navedenog, nismo mogli ne spomenuti postojanje biljaka koje se pojavljuju u mnogim kutovima restorana. Biljke penjačice i biljke koje nisu zatvorene “povezale” su se sa cijelim konceptom, dokazujući da su sastavni dio svake unutrašnje scene.

GLOW