Prema Instagramu ovo je 11 najljepših hotela s 5 zvjezdica na svijetu za 2022. godinu

Niko nije mogao sanjati da će internet učiniti svijet još manjim. Pojava društvenih mreža učinila je svijet dovoljno sitnim da stane u naše pametne telefone. Moguće je uživati u slikama prostranih pustinja Bliskog istoka dok ste umotani u lagano ćebe na Islandu.

Slično tome, možete čeznuti za francuskom supom dok jedete mesnati hamburger u Njujorku i listate svoj Instagram feed. Platforma nesumnjivo zaslužuje mnogo zasluga za podsticanje i naše žudnje za putovanjima. Instagram igra aktivnu ulogu u upoznavanju sa mnogim djelovima svijeta koji su za nas bili anonimni, a njihovi hashtagovi nam pomažu da odlučimo da li je ovo mjesto, ono koje želimo da posetimo.
Zahvaljujući listi koju je sastavio Money.co.uk zasnovanoj isključivo na broju Instagram hashtagova koje je hotel prikupio tokom godina, imamo 11 najlepših hotela sa 5 zvjezdica na svijetu prema Instagramu.

Pogledajte galeriju fotografija da biste uronili u svijet ljepote sa 5 zvjezdica!

 

11.  VILLA CIMBRONE, RAVELO, ITALIJA – INSTAGRAM #61,191

Ova istorijska vila na obali Amalfi u južnoj Italiji jedan je od najstarijih i najživopisnijih hotela širom svijeta. Od spašenih arhitektonskih elemenata koji datiraju iz 11. vijeka do slikovitog vidikovca, ovaj hotel može ponuditi mnogo toga ljubiteljima istorije i romantike. Luksuzni hotel sa 19 soba, najsanjivije je mjesto za vjenčanje sa privatnim heliodromom, veličanstvenim bazenom i prostranim baštama prošaranim statuama skrivenim na mnogim lokacijama.

 

hotelvillacimbrone

 

10. W BARCELONA, BARSELONA, ŠPANIJA – INSTAGRAM #68,680

 

Barselona ovo elegantno izdanje sa 5 zvjezdica naziva Hotel Vela ili Hotel Sail zbog svog jedinstvenog oblika. Od vrhunske lokacije uz čuveno šetalište Barceloneta do panoramskog pogleda na Mediteran i grad Barselonu, ovaj hotel nudi sve! W Barselona obuhvata 473 sobe, 67 apartmana, najfantastičniji bar na krovu i restoran koji vodi kuvar sa Michelin zvezdom, Carles Abellan.

 

nice

 

9. NIYAMA, MALDIVI – INSTAGRAM #69,595

 

Ostrvo može biti i spokojno i uzbudljivo. Niyama Private Islands Maldivi nudi najbolje od oba svijeta sa blizancima Play i Chill. Kao što ime govori, u Playu ćete se brčkati na krošnjama drveća, upuštati se u avanturističke aktivnosti i obojiti more u crveno.

 

Destinology

 

8. THE RITZ PARIS, PARIZ, FRANCUSKA – INSTAGRAM #74,864

Ritz Paris je rangiran kao jedan od najluksuznijih hotela na svijetu i to sa dobrim razlogom. Tokom decenija, ultra-luksuzni  hotel se pretvorio u simbol visokog društva i luksuza, zahvaljujući izuzetnom radu renomiranog arhitekte enterijera Tjerija Dispona. Pored 71 luksuznog apartmana, uključujući 16 istorijskih Prestige apartmana i 71 sobu, a vrhunac hotela je čuveni Ritz Bar, gdje će vas oduševiti kokteli sa zodijačkom tematikom. Atmosfera Bar Vendome je neuporediv sa bujnim crvenim banketima, čuvenim staklenim krovom Belle Epoque i ukusnim delicijama. Dvospratni velnes univerzum Ritz Cluba sadrži zatvoreni bazen i moderan fitnes centar.

 

 

7. HOTEL CLARIDGES, LONDON, ENGLESKA – INSTAGRAM #76,555

Ako se hoteli mogu smatrati kraljevskim, ovaj hotel sa 5 zvjezdica na uglu ulica Bruk i Dejvis u Mejferu bi to bio. Od 1850-ih, ovo art-deco čudo ima neke od najzanimljivijih apartmana i soba koje odišu engleskom elegancijom i osmislili su ih vodeći dizajneri. Grand sobe se susreću sa besprekornom uslugom u Claridge's baru, savremenim umjetničkim mjestima Provanse i Italije u slikarskoj sobi i najnezaboravnijim ikoničnim popodnevnim čajem u Foajeu.

 

 

6. HALEKULANI HOTEL, HONOLULU, SAD – INSTAGRAM #93,179

Osnovan prije više od 100 godina, ovaj  luksuzni hotel na obali mora smješten je na plaži Waikiki, utočište je utjehe sa 453 sobe u pet zgrada. Hotel sa 5 zvjezdica je dokaz da su ljubazno gostoprimstvo, besprijekorna usluga i veličanstvena kuhinja i dalje suština luksuznog hotela. Oni ne zavaravaju goste ukrasima, već izvrsnom uslugom i nepromijenjenim standardima luksuza decenijama.

 

 

5. BEVERLY HILLS HOTEL, KALIFORNIJA, SAD – INSTAGRAM #127,297

Jedan od najpoznatijih hotela na svijetu, legendarno zdanje sa 5 zvjezdica na Bulevaru Sunset, inspiracija je za čuvenu pesmu „Hotel California by the Eagles“. Pink Palace ima 210 soba i apartmana i 23 bungalova gdje možete uživati u krilu luksuza dok hvatate poglede poznatih lica. Na idealnoj lokaciji, istorijska znamenitost Beverly Hilsa osvaja srca Polo salonom, kabinama kod bazena i kafeom Cabana.

 

 

4. THE PLAZA, NJUJORK, NJUJORK, SAD – INSTAGRAM #160,237

Ako je pješačenje najbolji način da vidite Njujork, onda je boravak u zgradi u stilu zamka, inspirisanoj francuskom renesansom, najbolji način da ovde živite, čak i na jedan dan. Hotel ima 102 luksuzna apartmana i izvanredan portfolio prefinjenih iskustava kao što su popodnevni čaj u Palm Courtu, elegantni Champagne Bar i The Rose Club. Izuzetni wellness sadržaji uključuju Guerlain Spa, The Plaza Hotel Fitness centar i Warren-Tricomi Salon.

 

 

3. BELLAGIO, NEVADA, SAD – INSTAGRAM #161,088

Odmaralište za igre na sreću od 15500 kvadratnih metara jedno je od najboljih na svijetu i u velikoj meri doprinosi oličenju luksuza Las Vegasa. Luksuzni hotel Bellagio obuhvata 3.933 sobe za goste na 39 spratova, jezero od 8 hektara u kojem se nalaze fontane Belađo, konzervatorijum i botaničke bašte, Cirque du Soleil i spa u Las Vegasu od 6500 kvadratnih metara. Objekat sa 5 zvjezdica takođe ima preko 36 luksuznih prodavnica.

 

 

2. SONEVA JANI, MALDIVI – INSTAGRAM #415,461

Soneva Jani je zauvijek promjenila ideju života na ostrvu. Prostire se na 5,4 hektara na Atolu Noonu na Maldivima, sadrži 51 vilu iznad vode i tri ostrvske koje promovišu holističko blagostanje sa daškom luksuza. Dok su vile oličenje luksuza, vreme provedeno u Soneva Jani ispunjeno je lijepim uspomenama. Odmaralište nudi niz impresivnih kuhinja, od biljnih delicija do tehnika kuvanja na vatri, pa čak i najromantičniji restoran na svijetu – ovaj raj pruža odmor iz snova.

 

 

 

1. BURJ AL ARAB, DUBAI, UAE – INSTAGRAM #2,428,501

Ne samo da je Burj Al Arab najpoznatiji hotel na svetu, već je ovaj globalni orijentir takođe oličenje arapskog luksuza. Jedan od najviših hotela na svetu, smešten je na veštačkom ostrvu. Masivna struktura ima 28 spratova sa po dva nivoa, na kojima se nalaze 202 spavaće sobe. Gosti stižu sa stilom u Rolls-Royce automobilima ili helikopterima, opuštaju se na privatnoj plaži i borave u najraskošnijim apartmanima koji koštaju i do 24.000 dolara po noći. Gosti mogu uživati u ultra-ekskluzivnoj hrani koja se služi u šest restorana u hotelu. Burj Al Arab je označen na Instagramu skoro 2,5 miliona puta.