Planinska kuća na litici (VIDEO)

Iranski arhitekta i dizajner enterijera Milad Eshtiyaghi nedavno je dizajnirao “Mountain House” porodičnu kuću na litici koja se nalazi na ostrvu Quadra, Britanska Kolumbija, Kanada.

Ideja dizajna je krenula od baze koja je već bila tamo a to su 4 stara stabla. Milad je želio da  izgradi projekat bez sječe ili pomjeranja stabala pa sdu projekat izgradili oko drveća i u prostor između su napravili dvorište ispred drveća.

Projekat je podejeljen u tri nivoa prema potrebama klijenta.

Jedan nivoje  za  roditelje, a druga dva za sinove i njihove porodice. Ova dva nivoa su povezana a iznad njih se nalazi rekreativni sportski prostor.

Projektne nadstrešnice se mogu mehanički otvarati i zatvarati u zavisnosti od kretanja sunca ili u zavisnosti od osobe. Prozori sa dolinske strane se mogu otvarati i zatvarati tako da prozori postaju terasa, a terasa prozori, a struktura ovog sistema je kablovska konstrukcija.

 

Modeliranje ovog projekta je urađeno u softveru 3-D MAX 2019 i nakon završetka modeliranja materijala i ekspozicije u V-RAY 4.1 i provjere koraka renderiranja u Adobe Photoshopu primijenjena je postprodukcijska operacija kako bi se dobio savršen rezultat i pravi render.

Izvor: amazingarchitecture