Prednosti ugrađene daske za peglanje

U modernim stanovima male veličine, vlasnici nastoje namjestiti namještaj i predmete što je kompaktnije kako bi uštedjeli slobodan prostor.

Ali čak i u prostranim kućama daska za peglanje nikada se ne postavlja tamo gdje zatrpava prostor, već da bi bila pri ruci u pravo vrijeme. Rješenje ovog problema je daska za peglanje ugrađena u ormar koja ne zauzima puno prostora a ujedno je i sakrivena od znatiželjnih očiju.

 

PREDNOSTI

Prednosti ugrađene daske za peglanje je da ne morati razmišljati o tome kako organizovati peglanje a da ste pri tome udobno smješteni i nikoga ne ometate. Neizostavne su u malim apartmanima. U prodaji su gotovi proizvodi različitih proizvođača i marki; ponekad se izrađuju po narudžbi proizvođača namještaja. Daske su obično  ugrađene u  ormare, ponekad su skrivene u posebnoj niši iza ogledala ili ukrasne ploče, u komodama, čak i u kuhinjskom setu – postoji puno mogućnosti.

Po izgledu, namjeni i uređaju, oni se ne razlikuju od tradicionalnih daska za peglanje, osim mehanizma  za pričvršćivanja i preklapanja. Izrađene su od šperploče, iverice ili metalne osnove i prekrivene su trajnom tkaninom, otpornom na visoke temperature.

 

  • Racionalna upotreba životnog prostora-ugrađena daska za peglanje zauzima malo prostora
  • Jednostavnost upotrebe- lako je izvaditi, peglati i ponovo je vratiti, ne morate svaki put razmišljati gdje staviti dasku i uključiti peglu
  • Individualna rješenja- često se naručuju tačno prema veličini postojećeg namještaja kako bi se optimalno uklopili u dizajn prostorije
  • Funkcionalnost-ugrađeni modeli imaju utičnice i nosače za peglanje, ogledala i ostale korisne dodatke.