Poželite dobrodošlicu jeseni u vaš dom

Kalendarski jesen nam stiže večeras. Došlo je vrijeme da otvorimo svoja vrata za jedno od najljepših godišnjih doba čije boje ostavljaju bez daha.

Kako biste uskladili dekor svog doma s godišnjim dobom koje nam se polako uvlači pod kožu pribjegnite nekim jednostavnim promjenama bez trošenja novca.

 

Ukrasite zid

Ukoliko volite mijenjati slike kojima dekorištete zidove u kući, sada je pravo vrijeme da slike, fotografije i printove s morskim detaljima zamijenite onim jesenjim.

 

 

Jesen u dnevnoj sobi

Ukrasiti garniture sa jastucima u bojama ili motivima jeseni.

 

 

Topla i primamljiva postelja

Vrijeme je da tanke ljetne prekrivače operete i spakujete. Noćne temperature već čine vaše noge hladnim, sve dok ne utonete u san.

Okrenite madrac, operite ili prozračite jastuke, izvucite debele, tople prekrivače i uživajte u toplini svoje postelje.

 

 

 

Svijeće su uvijek pun pogodak

Sjaj i iskra plamena svijeća, mirisna pita od jabuka i topao čaj, prosto pozivaju na ugodno druženje kod kuće.

Obične svijeće koje imate uz dodatak suhog lišća, šišarika, kestenja, pa čak i zrna kukuruza, pretvorite u prave jesenje plamičke.

 

 

 

Pripremite vaš kamin

Ako ste od onih sretnika koji imaju kamin, dobro ga očistite i usjajite. Prostor oko kamina dekorišite drvima, bundevama i velikim bijelim svijećama.

 

 

 

Pripremite predsoblje

Ne zaboravite da je ovo period kiše i blatnjavih cipela.

Obavezno nabavite dobar i praktičan stalak za kišobrane, te podložak od gume ili plastike za odlaganje mokrih i blatnjavih cipela i čizama.

 

 

 

 

Dekorišite u duhu jeseni

“Obucite” trpezarijski stol u novi stolnjak s toplim zemljanim tonovima. Umjesto vazne sa svježim cvijećem postavite dekoraciju napravljenu uz pomoć suhe grane koju ste donijeli iz bašte.

Mnogo je načina na koje možete “unijeti prirodu u kuću”. Odaberite onaj koji se vama najviše dopada.