Jesenji trendovi ili kako uljepšati dom za hladne dane

S dolaskom jeseni i zime više vremena provodimo u domu pa bi prostor trebali urediti tako da bude što ugodniji.

Zato se svake jeseni uveliko priča o jesenjim trendovima i savjetima za uređenje. Nismo baš odrješiti da su ovo tredovi za uređenje usko vezani za ovo godišnje doba, ali su praktični savjeti da svoj dom učinite ljepšim i ušuškanijim za predstojeće hladne dane.

Baršun/pliš

barsun plis

Baršun i pliš uvijek djeluje luksuzno, ne samo u modi već i domu. Ako nemate mogućnost nabaviti kauč ili fotelju od pliša, dovoljni će biti detalji poput jastuka ili deke.

Boje

plava boja zida

Kraljica među bojama ove jeseni biće tamna, bogata nijansa plave. Trosjed ili fotelja od baršuna u ovoj boji bi ili savršeni, ali puno je lakše obojiti jedan od zidova u kraljevsko plavu boju ili obložite tapetom u odgovarajućoj nijansi.

Ovakvo naglašavanje boje preporučujemo na jednom zidu ili jednom dijelu zida.

Volite li ipak toplije tonove, pravi izbor su boja opeke i bordo.

Milenijska ružičasta

milejniska roza

Ako ste ipak za malo nježniju varijantu znajte da je takozvana milenijska roza superpopularna i svuda oko nas.

Detalji u ovoj trendi boji su dobrodošli jer djeluju nježno, a opet iskazuju karakter.

Fenjeri

fenjeri na podu

Svjetlost svijeća posebno se dobro lomi kroz popularne fenjere koji tako dobro izgledaju ako stoje na podu.

Unutra čak ne morate staviti svijeće jer su dovoljno dobre i svjećice poput onih za božićnu jelku, a izgledat će posebno simpatično ako ih napunite lišćem, kestenima ili malim bundevama.

Makrame

makrame u domu

Makrame je starinska vještina vezanja čvorova u različite uzorke koji se onda mogu iskoristiti kao tegle za cvijeće ili ukrasi za stolove, zidove i drugo. Iako se s godinama malo izgubila, sada se ponovno vraća u domove.

Tepisi u upečatljivim bojama

tepih u boji

Tepisi su najčešće neupadljivi, a samim tim i dosadni. Ako izaberete smaragdno zeleni, ili tepih crvenog vina drastično ćete promijeniti cjelokupni efekat u prostoru. Istina, za takav izbor morate paziti na sve ostalo.

Imitacije kože i krzna

imitacija koze i krznau domu

Imate ih skoro na svakom koraku i uglavnom su pristupačnih cijena. Na stolici, fotelji, krevetu, podu… gdje god da ih postavite dobijate instant ugođaj topline.