Pogledajte vilu od 335 miliona dolara

Jedna veoma specifična vila koja košta 335.8 miliona dolara, do skoro je bila na tržištu…

 

Prije samo nekoliko dana, vila Pjera Kardina, italijansko-francuskog dizajnera, našla je svog novog vlasnika. Ona nosi naziv Palais Bulles, što u prevodu znači Palata Mjehurića. Nalazi se na vrhu vulkanskog planinskog lanca koji je poznat po svojim crvenim nijansama – Massif de L’Esterel, a ima površinu od 1.200 m2. Sastoji se od deset gigantskih mjehurića u bojama terakote.

 

Ovo unikatno dizajnirano imanje, koje je francusko Ministarstvo kulture proglasilo istorijskim spomenikom, sadrži dvadeset i osam sferičnih soba, uključujući i deset apartmana sa okruglim krevetima, tri bazena, bujne bašte i amfiteatar sa 500 mjesta za sjedenje.

 

Nudi savršen pogled na Mediteranski zaliv. Ovo unikatno imanje na francuskoj rivijeri dizajnirao je i izgradio mađarski arhitekta Anti Lovag, u periodu od 1975. do 1989.godine. Iako je koncept Lovagov, ljubav prema mjehurićima koju je gajio Pjer Kardin mogla se vidjeti davno prije toga – on je dizajnirao čuvenu haljinu od mjehurića 1954. godine.

 

Ovaj modni dizajner koji ima devedeset i dvije godine, rekao je da su ga sferični oblici oduvek inspirisali, i da je njegov raj u obliku mjehurića bio nešto poput galerije žive umjetnosti, koja konstantno napaja i hrani snažnu kreativnost. Bubble Palace nije bila samo dom ovom dizajneru, već i prostor za organizovanje zabava, gdje su gosti i zvanice bili poznati ljudi. Veliki broj modnih revija se održao upravo ovdje, a bila je dostupna za iznajmljivanje za privatne goste.

 

 

Izvor – Nezavisne