Pogledajte kako će izgledati novi apart hotel na Jahorini

Na osnovu projekta arhitektonskog biroa A4 Studio iz Beograda na Jahorini se gradi novi apart hotel koji će odavati počast lokalnoj, tradicionalnoj gradnji ali u modernom duhu.

Ideja je bila da objekat od 1.600 metara kvadratnih svojom arhitekturom nedvosmisleno odaje planinski izgled, a da se pri tom iskoristi dozvoljena bruto kvadratura, piše portal gradnja.rs.

Uklapanje s okruženjem postignuto je korišćenjem fasadnih kompaktnih ploča u teksturi drveta na bočnim fasadama kao i limom koji je prešao s krova na prednju fasadu simulirajući tako jos jednu krovnu ravan. Odabirom drvene teksture na panelima, hovi hotel djeluje prirodno i u skladu s lokacijom.

Što se tiče enterijerskog rješenja, ideja je da i on bude moderan. Tako se zoni ulaza pojavljuje kamen sa fasade, dok su u zoni recepcije fasadne kompakt ploče kao one na bočnim fasadama. Tako je postignuto jedinstvo enterijera i eksterijera.

Novi hotel na Jahorini gradi Alpin team, izvođački projekat uradio je lokalni biro Santing, a vrijednost investicije je oko milion evra.

Objekat je planirano da se završi do 1. oktobra 2019. godine.