Ekstra-šik restorani sa posebnim dizajnom enterijera

Nakon duge pauze, na početku pandemije, sada se cijela planeta vratila u normalne ritmove. Istina je da smo sve ovo vrijeme vidjeli kako se naši životi značajno mijenjaju, međutim, za mnoge je to bila odlična prilika za novi početak s više optimizma. Zato nije slučajno što su se nedavno otvorili neki od najposebnijih restorana na svijetu, koji su atrakcija iz više razloga. Izdvojili smo ekstra šik, predimenzionirane restorane, koji mogu da prime značajan broj posetilaca i naravno, ljubitelji putovanja bi trebalo da ih upoznaju izbliza.

 

Ci Siamu

 

Za Ci Siamo koji se nalazi u glamuroznom i kosmopolitskom Menhetnui novo je vruće mjesto koje svi žele posjetiti! Jelovnik prevozi goste u Italiju i nosi potpis čuvene šefice kuhinje Hillary Sterling. Ulaskom u restoran nailazi se na impresivnu otvorenu kuhinju, dok u glavnoj trpezariji dominira ogromna peć na drva. Alternativno, postoji opcija vanjske terase za ručavanje, gdje možete uživati ​​u večeri pred veličanstvenim pogledom, a za one koji žele doživjeti vrhunsko iskustvo uživanja tu je i privatna blagovaonica s pogledom na Empire State Building. Čuveni dizajner interijera Matthew Goodrich uredio je i najmanji detalj u ovom restoranu, koji se ističe modernim, ali toplim karakterom.

 

 

A Restoran

 

U Tel Avivu , A Restoran, potpisali kuhar Yuval Ben-Neriah, ističe svojim minimalistički dizajn i bogat, japanski okusa. Svijetlo topli sivi tonovi koji dominiraju restoranom, u kombinaciji sa akvamarin zelenim elementima i velikim stolovima sa zemljanim drvenim stolicama, čine impresivan ambijent kakav se teško može naći u bilo kojem drugom dijelu svijeta. Takođe, prostorom dominira i velika biblioteka, koja plijeni poglede, a gosti imaju priliku da uživaju u obroku, na idiličnom mjestu, gdje dominira ugodna atmosfera.

 

 

 

La Grande Boucherie

 

U La Grande Boucherie koji se nalazi u Midtown Manhattanu, New York,  je priča o gradu za one koji vole francuske hrane i želite da se ugodno putovanje u favorit, Belle Epoque i Parizu. Ovaj restoran dizajnirao je Emil Stefkov, u saradnji sa poznatim dizajnerom Julienom Legeardom. Na svakom od njegovih spratova ističu se impresivni mermerni mozaici, dok veliki lusteri magnetiziraju oči. La Grande Boucherie se sastoji od dvije različite blagovaonice, jedne ležernije i druge formalnije, a izbor pripada isključivo gostima.

 

 

HaSalon

 

To HaSalon se nalazi u Midtown West u New Yorku i služi izraelsku kuhinju, a može primiti ukupno 182 osobe. Poput ostalih članova grupe u Tel Avivu i Majamiju, potpuno novi HaSalon kurirao je umjetnički direktor Jacob Turjeman, koji je od prvog trenutka želio da restoran izgleda kao filmski set i to je i uspio! Mnogi od predmeta, namještaja i ukrasa koji su postavljeni u raznim dijelovima njegove ogromne hale, dolaze sa vintage marketa i radnji i svaki od njih priča svoju priču.

 

 

Hawksmoor

 

Hawksmoor steakhouse je već uspio izboriti mjesto u srcima onih koji su ga posjetili makar jednom i to nikako nije slučajno! U ovom restoranu posebno se izdvaja ogromna trpezarija i bar, koji samo može da primi 50 ljudi. Nalazi se u zgradi United Charities Building u Gramercy Parku u New Yorku i zaštitni je znak beskrajnih staklenih površina, impresivnog mozaika i velikih stolova.

 

 

Mimoza

 

Restoran Mimosa nalazi se u Hotelu de la Marine u Parizu , a šef kuhinje Jean-François Piège osmislio je poseban meni prepun bogatih ukusa, koji goste putuju u različite krajeve svijeta. Čuvena arhitektica Dorothée Delahaye odabrala je niz unikatnih komada, koji mogu izgledati prilično različiti jedni od drugih, međutim, savršeno se kombinuju i krajnji rezultat je izuzetno impresivan. Preveliki lusteri i izuzetno veliko drvo u sredini trpezarije su najtipičniji primjeri.