Pogled na savršeno uređene ostave djeluje terapeutski

Znate onaj osjećaj kada završite s velikim pospremanjem, razvrstavanjem i sređivanjem?! Rijetko šta se može porediti s tim olakšanjem i zadovoljstvom nastalim iz uvođenja reda.

Zato nam i sam pogled na savršeno uređene ostave, na neki način, djeluje terapeutski. Takozvani američki način uređenja ostave je prilično jednostavan. Sastoji se od sortiranja namirnica u “uniformisane” posude za odlaganje.

Vjerovatno vam je poznat nered koji nastaje gomilanjem kutija, konzervi i raznih otvorenih i zatvorenih vrećica. Opremanjem ostave cilj je da stvari organizujemo tako da se lako i brzo snalazimo, te imamo sve pregledno i čisto.

Dakle, da biste to postigli, treba da nabavite dovoljno posuda, najbolje staklenih tegli, te odgovarajućih kutija i korpica da sve ono što držite u ostavi možete bezbjedno pohraniti i etiketirati. Takođe, nije loše ni dodatno grupisanje, na primjer, ako imate puno teglica zimnice, salate stavite na jednu tacnu, sosove na drugu, slatko na treću…

Ako niste srećnik koji u stanu ima poseban prostor za ostavu, moraćete “žrtvovati” neku policu na koju ćete poredati napunjene posude. Nekome je ona u kuhinji, nekome u podrumu, a nekome čak i u hodniku i dnevnoj sobi…

Evo malo inspiracije.

 

View this post on Instagram

 

Staying busy organizing lots of pantries! Check out our highlights to see this transformation!

A post shared by Reclaim (@reclaimprofessionalorganizing) on