Dom poznatog dizajnerskog dvojca san je svakog ljubitelja minimalizma

Adam Frampton i Karolina Czeczek ističu se na polju dizajna interijera zahvaljujući svom talentu i kreativnosti. Smatraju da kuća treba da odiše modernizmom i pozitivnom energijom iz svakog kutka, a da pritom ne gubi osjećaj topline.

Isto vrijedi i za njihov vlastiti dom koji se nalazi u Brooklynu i pruža lekciju dizajna kroz njegov nevjerovatan interijer. Moderan i svjetao, objekat odiše dahom nepretencioznog luksuza, koji ima način da impresionira i najzahtevnije ljubitelje dekoracije.

 

Sastoji se od dvije etaže, kao i suterena i ima pet spavaćih soba, prostranu kuhinju, tri kupatila, teretanu, igraonicu i nekoliko dnevnih prostora za trenutke opuštanja. Moderna kuća izgrađena je  u urbanom okruženju.

Ulazeći dublje u arhitekturu kuće, ono što primjećujemo je kako su tople nijanse nevjerovatno kombinovane sa hladnijim tonovima, poput bijele i sive. Međutim, bež i druge slične, zemljane boje igraju vodeću ulogu i stvaraju ultra ugodno okruženje, moderno i izuzetno porodično.

Prirodni tonovi i “čiste” linije u namještaju dominiraju i savršeno se uklapaju u scenu, u vrijeme kada je praktičnost uhvaćena na mogući način, od ugla do ugla. U svim prostorijama vlada harmonija, a u uređenju nema preterivanja, ništa suvišno. Nikada više minimalizam nije utisnut na tako moderan način, tako da nam nije dosta da ne pazimo ni na najmanji detalj kuće.

U cijelom okruženju, prirodno svjetlo je djelovalo izuzetno dobro, čineći da prostori izgledaju zaista sanjivo.

Štednja je ta na koju su se arhitekti oslanjali, kako bi osigurali rezultat koji ni u kom slučaju neće biti lišen funkcionalnosti, ali i profinjenog karaktera kroz dizajn.

U međuvremenu, uz sve navedene elemente, ne možemo propustiti činjenicu da su na mnoga mjesta u kući postavili sobne biljke koje fantastično djeluju u cjelokupnoj dekoraciji, dajući dimenziju i dodatnu vitalnost iz kuta u kut. Zaista je jedinstven način na koji su tople nijanse kuće kombinovane sa zelenilom biljaka.

architecturaldiges