Neobično preuređenje: Od bezveznog do modernog mat crnog frižidera

Imali smo priliku vidjeti restauracije i obnovljanje raznih komada namještaja i preuređenje različitih elemenata enterijera i eksterijera, ali preuređnje frižidera je nešto što se ne sreće često.

Ali i to se može napraviti što je na svom blogu dokazala popularna dizajnerka enterijera i blogerka Jenny Komenda.

Priča o preuređenju frižidera počela je njenim zaljubljivanjem u mat crni SMEG frižider koji nije uspjela nabaviti u svom gradu, niti pronaći jeftiniju alternativu pa se odlučila na makeover frižidera od nehrđajućeg čelika.

fridz

U prvom pokušaju Jenny je obojila frižider crnom emajl bojom za metal i drvo, ali nije bila zadovoljna načinom na koji se boja osušila jer nije dobila ujednačeno obojenu površinu.

Zbog toga je odlučila premazati cijeli frižider s nekoliko premaza boje s kredastim efektom i dobila je glatku, mat površinu koju je priželjkivala. Boju je nanosila valjkom za i između svakog nanosa prethodni sloj je bio dobro osušen.

bojenje frizidera

Za moderni izgled na vrata frižidera i zamrzivača je stavila duge zlatne šipke kao ručke. I ove ručke su kupljene u crnoj boji tako da je i njih obojila u željenu nijansu.

Ako se nađete u situaciji da kupujete nove ručke za frižider, u kupovinu ponesite originalne vijke koje ste dobili sa samim šipkama kako biste bili sigurni da će novi takođe odgovarati.

kako preurediti frizider

Pomoću snažnog epoksi ljepila zalijepila je jednu podložnu pločicu i vijak na mjesto gdje će biti gornji kraj šipke. Ostavila je preko noći da se ljepilo dobro osuši.

frizider

U samu šipku već je pričvrstila drugi vijak s odgovarajućom pločicom, a potom je počela na frižider i zalijepljeni vijak pričvršćivati šipku. Kada je do kraja pritegla, drugi kraj šipke s ugrađenim vijkom jednostavno je zalijepila na odgovarajuće mjesto epoksi ljepilom.

postavljanje rucke na frizider

I frižider je preuređen!

makeover frizidera