Ekskluzivna kolekcija posuđa kompanije Aquazzura

Osnivač i kreativni direktor kompanije Aquazzura, Edgardo Osorio, ima urođeni talenat za stvaranje novih predmeta žudnje.

Najnovija je kolekcija Aquazzura Casa, predstavljena tokom milanske Nedelje dizajna u junu 2022. Oslanjajući se na Osoriovu sklonost prema dizajnu enterijera i umjetnosti uređenja stolova, debitantska kolekcija posuđa odražava i reinterpretira stilske kodove brenda Aquazzura, projektujući međunarodno renomirani brend obuće u carstvo luksuznog kućnog dekora.

 

Osoriju se pridružuje Fiona Leahi, osnivač Fiona Leahi Design, a sada i ko-kreativni direktor Aquazzura Casa.

“Fiona je oduvijek oživljavala moju viziju i svojom maštovitom snagom donosi prelepu priču u kolekciju Aquazzura Casa“, rekao je dizajner povodom lansiranja kolekcije posuđa.

Od elemenata simbolične vrjednosti do prepoznatljivih motiva, taktilnih vezova i živopisnih printova, vizuelni jezik kolekcije istražuje ravnotežu između tradicije i modernosti, dizajna i mode kroz četiri ključne teme.

Kolekcija „Jaipur“ evocira mirise i atmosferu putovanja u Indiju, jednu od najomiljenijih destinacija Edgarda Osorija. Beli porcelan je ukrašen paletom kobalt plave, ružičaste i bordo boje, sa grafičkim ivicama i bujnim crtežima cvijeća i voća – sa posebnim fokusom na ananas, koji je prepoznatljiv amblem Aquazzura brenda i simbol lepote i gostoprimstva.

Elegantne konture linije keramike „Cherry Blossom“ inspirisane su istoimenim cvjetom. Otvarajući se poput delikatnih latica, tanjiri i činije prikazuju pastelne nijanse zelene, limun žute, bijele i biserno ružičaste – boja koja podsjeća na cvijet japanske sakure.

Voće zauzima centralno mjesto u liniji „Tutti Frutti“: crvene trešnje, limuni koji ukazuju na ostrvo Kapri – zauvijek blizu srca Osorija – i breskve su protagonisti ovog kompleta keramike, bilo kao smjeli obojeni motivi ili suptilni ukrasi.

Kao što ime sugeriše, „Secret Garden“ prikazuje očaravajući izbor botaničkih elemenata u bujnim, zelenim tonovima. Egzotični motivi su inspirisani kineskim porcelanom iz 18. vijeka i predstavljeni na posuđu i drugim aksesoarima.